Erişilebilirlik

Avustralya'da Büyükelçilik ve Konsolosluklara Şüpheli Paketler Gönderildi


İtfaiye ve güvenlik güçlerinin şüpheli paketlere müdahale ettiği yerlerden biri de Melbourne'deki Güney Kore Konsolosluk binası oldu.
İtfaiye ve güvenlik güçlerinin şüpheli paketlere müdahale ettiği yerlerden biri de Melbourne'deki Güney Kore Konsolosluk binası oldu.

Avustralya polisi aralarında Amerika ve İngiliz büyükelçilik ve konsolosluk binalarının da bulunduğu 14 kadar adrese şüpheli paketler gönderildiğinin tespit edildiğini duyurdu. Paketler Melbourne ve Canberra şehirlerindeki adreslerde bulundu.

Avustralya Federal Polisi tarafından yapılan kısa bilgilendirmede konuya ilişkin detaylı bir şekilde soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Polis hangi büyükelçilik ya da konsolosluklara şüpheli paketlerin gönderildiği konusunda bilgi vermedi. Medya kuruluşlarıysa şüpheli paketlerin gönderildiği diplomatik misyonların İngiltere, Yeni Zelanda, Hindistan, Japonya, Pakistan, Güney Kore, Almanya, Yunanistan, İspanya, Seyşel Adaları, İsviçre, Hırvatistan ve Mısır olduğunu duyurdu.

Amerika ve İngiltere diplomatik misyonlarında görevli yetkililer şüpheli paketler bulunduğu bilgisini doğruladılar.

Amerika Konsolosluğu Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Standart prosedürlerimiz kapsamında olayı soruşturan yerel yetkililerle koordineli biçimde gerekenleri yaptık” dedi.

Polis paketlerin alınması sırasında herhangi bir sorun yaşanmadığını kimsenin bir zarar görmediğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG