Erişilebilirlik

Baba Snowden: FBI Rusya’ya Gitmem İçin Uğraştı


Amerika’ya ait gizli bilgileri sızdırmakla suçlanan eski CIA çalışanı Edward Snowden’ın babası Rusya’da bir televizyona konuştu

Rossiya 24 kanalına konuşan baba Lon Snowden, oğlunu sevdiğini, özlediğini ama tek isteğinin oğlunun güvende olması olduğunu söyledi.

Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı eski çalışanı Edward Snowden, Hong Kong’dan geldiği 23 Haziran tarihinden beri Rusya’nın başkenti Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanının transit geçiş bölümünde kalıyor. Snowden’ın, geçtiğimiz günlerde Rusya’ya yaptığı geçici sığınma başvurusu değerlendiriliyor.

Baba Lon Snowden Wahsington Post gazetesine verdiği röportajda FBI’ın kendine birkaç hafta önce Moskova’ya uçmayı teklif ederek oğlunu Amerika’ya dönmesi için ikna etmesini istediğini söyledi. Ancak FBI’ın baba Snowden’a oğluyla görüşme garantisi vermediğini açıkladı.

Lon Snowden, oğlunun izleme skandalına yol açan belgeleri açıkladığında herkes gibi kendisinde de şaşkınlık yarattığını, olan bitenden bugüne dek haberinin olmadığını çünkü oğlunun işi hakkında konuşan biri olmadığını söyledi.

Barack Obama, Rusya’ya sığınma talebinde bulunan Edward Snowden’ın casusluk suçlamasıyla Amerika’da yargılanması için iade edilmesi talebini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin reddetmişti.

Edward Snowden bugüne kadar an az 20 ülkeye sığınma talebinde bulundu. Ancak Amerika tarafından pasaportu iptal edildiği için Rusya’dan ayrılamıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG