Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan’dan Almanya Ziyareti


Başbakan Erdoğan’dan Almanya Ziyareti
Başbakan Erdoğan’dan Almanya Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ile Türkiye arasında yapılan 'İşgücü Göçü Anlaşması'nın 50'inci yılı kutlamaları kapsamında Berlin'i ziyaret ediyor. Erdoğan, Berlin’de Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın düzenlediği 'Almanya ve Göç: 50. Yılında Almanya'daki Türkler' başlıklı sempozyum kapsamında düzenlenen büyük davete katılıyor. Başta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasetçiler ve birinci kuşaktan vatandaşlar olmak üzere, yaklaşık bin kişinin davet edildiği davette Başbakan Erdoğan’ın bir konuşma yapması bekleniyor.

Erdoğan'ın ziyaretinin ana programını ise 3 Kasım Çarşamba günü Almanya Başbakanı Angela Merkel'le olan buluşması oluşturuyor. Federal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan 'İçgücü Göçü Anlaşması'nın 50'inci yıl dönümü etkinliğinde bir araya gelecek Merkel ve Erdoğan'ın birer konuşma yapması öngörülüyor. İki liderin daha sonra kapalı kapılar ardında bir araya gelmesi ve Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ağırlıklı olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. Görüşme kapsamında son haftalarda Türkiye'deki terör saldırılarının ve PKK konusunun gündeme gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Türkiye'den göçün 50. yılı anısına Sirkeci’den kalkan Göç Treni’nde 'Almanya’da Kandil’dekinin iki misli PKK’lı, DHKP-C’li var' şeklindeki açıklaması Berlin'de tepkiye neden olmuştu. Daha önce de Başbakan Erdoğan Alman vakıflarını dolaylı olarak PKK’yı finanse etmekle suçlamıştı.

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyaretinden sonra Fransa'ya geçecek ve Cannes kentinde 3-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak.

XS
SM
MD
LG