Erişilebilirlik

Başkan Obama Yemen Cumhurbaşkanı ile Görüştü


Başkan Obama Yemen Cumhurbaşkanı ile Görüştü
Başkan Obama Yemen Cumhurbaşkanı ile Görüştü

Başkan Barack Obama Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e ülkesindeki hava kargo taşımacılığı önlemlerini sıkılaştırması çağrısında bulundu. Geçen hafta Yemen’den Amerika’ya bombalı paket gönderilmek istendiği ortaya çıkarılmıştı.

Cumhurbaşkanı Salih ile telefonda görüşen Obama, Amerika’nın Yemen ile ilişkisinin terörizmle savaş üzerine yoğunlaştığının altını çizdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Yemen Cumhurbaşkanı Başkan’a bombalı paketlerle ilgili soruşturmada tam işbirliği yapma sözü verdi.

İngiltere ve Dubai’deki kargo uçaklarında yazıcı kartuşlarına gizlenen iki patlayıcı madde bulunmuş ve paketlerin Yemen’den gönderildiği anlaşılmıştı.

Bu arada dün Yemen’de başarısız uçak bombalama girişiminde bulunmak ve el-Kaide üyesi olmakla suçlanan Amerika doğumlu kökten dinci bir din adamı gıyaben yargılanmaya başladı.

Amerikalı yetkililer, Enver el Avlaki’nin hem geçen Aralık’ta bir Amerikan yolcu uçağına yönelik başarısız saldırıda, hem de Kasım 2009’da bir Amerikan üssünde 13 kişinin öldürülmesi olayında rolü olduğuna inanıyor.

XS
SM
MD
LG