Erişilebilirlik

Obama 2020 Seçiminde Joe Biden'a Desteğini Açıkladı


Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2020 seçiminde Demokrat Parti’nin başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Joe Biden’a desteğini açıkladı. Obama sosyal medyadan görüntülü bir mesaj yayınladı.

Barack Obama görüntülü mesajında, "Bilgi ve tecrübe ile dürüstlük ve alçakgönüllülüğün yön verdiği bir liderlik anlayışı sadece belediye başkanlığı ve valilik makamları değil, Beyaz Saray'a da aittir. Bu nedenle ABD Başkanlığı için Joe Biden'ı desteklemekten gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Joe Biden, eski Demokrat Partili Başkan Obama döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Obama’nın resmen Joe Biden’a desteğini açıklaması, Demokrat Parti’nin başkanlık adaylığı yarışından çekilen Bernie Sanders’ın da Biden’a desteğini açıklamasının ardından geldi.

Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Beyaz Saray’dan ayrılmalarının üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen Demokrat Parti içinde hala en sevilen iki isim.

Barack Obama, Demokrat Parti’den başkan adaylığı için yarışan siyasetçilerin kendisinin siyasi mirasını ve uyguladığı politikaları bir yıl boyunca hedef aldığı dönemde tarafsız kalmıştı.

Demokrat Parti stratejisti Antjuan Seawright, Reuters’a yaptığı değerlendirmede, “Obama’nın desteği Biden için gidişatı değiştirebilecek bir gelişme. Obama yoğun bir ön seçim döneminin ardından partiyi birleştiren bir siyasetçi” yorumunda bulundu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG