Erişilebilirlik

Beşar Esat Şam Mitinginde Halkına Seslendi


Beşar Esat Şam Mitinginde Halkına Seslendi
Beşar Esat Şam Mitinginde Halkına Seslendi

Başkentte büyük bir mitinge katılan Devlet Başkanı "Buraya Suriye halkına olan sevgimi göstermek için geldim" dedi

Ailesinin yurt dışına kaçtığı yolundaki söylentileri yalanlamak için gösteriye eşi ve çocuklarıyla katılan Esat, rejim karşıtı gösterileri yine komplo olarak niteledi ve ezileceğini söyledi.

Bu arada bir Fransız televizyon muhabiri 10 ayadır devam eden gösterilerde ölen ilk yabancı gazeteci oldu. Fransa 2 Televizyonu, Gilles Jacquier’in Humus’ta top ateşinde öldüğünü açıkladı.

Suriye insan hakları derneğine göre bir tanktan açılan ateş aralarında Jacquier’in de bulunduğu yabanı gazetecilerin yakınında infilak etti. Olayda birçok kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe saldırıyı çok korkunç bir eylem olarak niteledi ve Şam hükümetinden derhal soruşturma açmasını istedi.

Öte yandan Arap Birliği gözlemcilerinden Enver Malik, örgütün Suriye’deki operasyonunu bir maskaralık olarak niteledi ve gözlemcilerin rejim tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Malik, Arap el Cezire televizyonuna verdiği demeçte, Suriye’de insanlık felaketi yaşandığını ileri sürdü ve tanık olduğu korkunç olaylardan ötürü gözlemci heyetinden istifa etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Bu arada bugün:

Muhalefete katılan askerler

XS
SM
MD
LG