Erişilebilirlik

Biden ve Macron Ukrayna ile Çin’i Görüştü


Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçen yıl Aralık ayında ABD'ye resmi ziyarette bulunmuş ve Başkan Biden'la görüşmüştü.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçen yıl Aralık ayında ABD'ye resmi ziyarette bulunmuş ve Başkan Biden'la görüşmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün bir telefon görüşmesi yaparak, Ukrayna’da devam eden savaş başta olmak üzere Çin ile ilişkiler ve enerji gibi konuları masaya yatırdı.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki ülkenin Ukrayna’ya yönelik desteğinin ele alındığı belirtilerek, “Başkan Biden ve Macron ayrıca ABD ve Fransa'nın Hint-Pasifik bölgesindeki işbirliğinin yanı sıra Çin’in uluslararası düzende yarattığı zorluklara karşı ortak çabaları da görüştüler” denildi.

Görüşmede ayrıca, temiz enerji konusundaki olası işbirlikleri de ele alındı.

"Avrupa'da barışa dönüş olasılıkları" ele alındı

Fransa basınında yer alan haberlerde ise, Biden-Macron görüşmesinde Rusya'nın saldırganlığını engellemek için Ukrayna'ya gerekli askeri desteğin sürdürülmesi konusundaki kararlılık yinelendi ve Ukrayna'nın egemenliği ile toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme ortak hedefi vurgulandı.

Görüşmede, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile 8 Şubat’ta Elysee Sarayı’nda yapılan toplantıya atıfta bulunan Macron’un, Başkan Biden ile “uzun vadede Avrupa'da barışa dönüş olasılıklarını” ele aldığı kaydedildi. İki lider, bu bağlamda özellikle “Ukrayna'ya sağlanabilecek güvenlik garantilerini” görüştü.

Geçtiğimiz Aralık ayında Macron’un Washington’a yaptığı resmi ziyarette gündeme gelen “Enflasyon Düşürme Yasası IRA”nın Avrupa şirketleri ve ekonomisi üzerindeki etkisinin ele alınmasına ilişkin müzakerelere de görüşmede devam edildi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG