Erişilebilirlik

Bir Hafta İçinde İkinci Obama-Erdoğan Görüşmesi


Başkan Barack Obama, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak IŞİD’le mücadele çabalarını arttırma konusunu görüştü. 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen terör saldırısını yeniden kınayan Obama, Türk halkına taziyelerini bildirdi ve karşı karşıya kaldığı terör tehditlerine karşı Amerika’nın Türkiye’yle dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İki lider IŞİD’e yönelik askeri baskıların arttırılması ve siyasi geçiş süreci de dahil, Suriye’deki krize görüşmeler yoluyla çözüm ortamını oluşturma yönündeki ortak amaçlarının yeniden altını çizdi” denildi.

Açıklamada ayrıca Obama ve Erdoğan’ın Türkiye’de PKK’nın saldırılarına acilen son vermesi konusunda da görüş birliğinde olduğu belirtildi. İki liderin Kıbrıs sorununa görüşmeler yoluyla çözüm bulma çabalarında yaşanan pozitif ivmeye de dikkati çektiği ve sorunun çözümüne destek verdiği kaydedildi.

Son olarak Obama ve Erdoğan’ın telefon görüşmesinde Antalya’da yapılacak G-20 zirvesinin gündemini de değerlendirdiği bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG