Erişilebilirlik

Boston Maratonu Saldırısının Sağ Ele Geçirilen Zanlısı Hastanede


Hafta başında Boston Maratonu sırasında düzenlenen bombalı saldırıların ardından yapılan yoğun aramaların ardından sağ ele geçirilen tek zanlı, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor.

Boston’daki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi’nde tedavi gören 19 yaşındaki Cohar Sarnayev’in durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Cohar’ın 26 yaşındaki ağabeyi olan diğer zanlı Tamerlan Sarnayev Perşembe gecesi polisle çıkan çatışmada öldürülmüştü. Cohar olayın ardından kaçmayı başardı.

Cohar Sarnayev dün gece FBI ve yerel polisin düzenlediği kapsamlı operasyonun ardından Boston’un Watertown banliyösünde yaralı olarak gizlendiği bir teknede bulundu. Kısa süren silahlı çatışmanın ardından Cohar gözaltına alındı.

Operasyonun bitimini çevre halkı alkışlarla kutladı. Massachusetts Valisi dün sırf bu olay yüzünden Boston halkından evlerinden çıkmamasını istemiş, trafiğin de tamamen kapanmasıyla 650 bin nüfuslu Boston tam bir hayalet kente dönmüştü.

Kutlamalar Pazartesi günkü bombalı saldırının hedefi olan Boston kentinde de devam etti. Maratonun bitiş çizgisi yakınında patlayan iki bomba, biri sekiz yaşında çocuk, biri Çinli bir üniversite öğrencisi üç kişinin ölümüne yol açmış, olayda 170 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan önemli bir kısmı patlamanın etkisiyle bacaklarını kaybetti.

Başkan Barack Obama, bugün yaptığı radyo açıklamasında operasyonun başarıyla sona ermesinin, Amerikalılar’ın teröre boyun eğmeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Obama dün geceki açıklamasında da bombalı saldırının neden ve nasıl düzenlediği konusunda yanıtlanmamış çok soru olduğuna dikkati çekti.

Federal Soruşturma Bürosu FBI, Perşembe akşamı zanlıların fotoğraf ve videolarını kamuoyuna dağıtmış, sözkonusu kişileri tanıyanlardan ihbar beklediğini bildirmişti. FBI ayrıca beyaz, ters takılmış bir şapka taşıyan ve “2 numaralı zanlı” olarak tanımladığı Cohar Sarnayev’in bomba olduğu tahmin edilen sırt çantasını patlamadan hemen önce kaldırıma bıraktığını açıkladı.

Aynı akşamı takiben, zanlıların Boston’un prestijli üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Okulu (MIT) kampüsünde bir aracı gasp etmeye çalışırken, kampüste görevli polis memurun öldürdüğü yolunda haberler alındı. Polis zanlıların kendilerine ev yapımı boru-tipi bombalarla saldırdığını bildiriyor.

Sarnayev kardeşler, Amerika’ya göç eden Çeçen bir ailenin iki çocuğu. Aile Cohar ve Tamerlan çocukken Amerika’ya gelmiş. Aileyi ve iki kardeşi yakından tanıyanlarsa, bu saldırıyı gerçekleştirebileceklerine inanamadıklarını söylüyor. Bununla birlikte iki kardeşin Washington yakınlarında yaşayan amcaları Ruslan, Tamerlan ve Cohar’ın tüm Çeçenler’i utanç içinde bıraktığını açıkladı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG