Erişilebilirlik

Boston Zanlısı Hapishaneye Nakledildi


Boston maratonu sırasında bombalı saldırı düzenlemekle suçlanan Cohar Tsarnaev, tedavi gördüğü hastaneden, federal hapishanenin sağlık merkezine nakledildi

Amerikalı yetkililer, Boston maratonu sırasında bombalı saldırı düzenlemekle suçladıkları Cohar Tsarnaev’i tedavi gördüğü hastaneden, federal hapishane kliniğine nakletti.

Cohar, yakalanmadan önce polisle girdiği çatışmada yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılmıştı.

Bombalı saldırının iki zanlısından biri olan Cohar, Massachusetts eyaletinde eskiden üs olarak kullanılan ancak daha sonra hapishaneye çevrilen Devens hapishanesine gönderildi. Cohar’ın tedavisine burada devam edilecek. Yetkililer, zanlının sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak mahkum ve tutuklularun uzun dönemli tedavi için Devens’daki sağlık ünitesine kaldırıldığı biliniyor.

19 yaşındaki Cohar, polisle girdiği çatışmada boynundan yaralanmıştı. Diğer zanlı Tamerlan Tsarnaev ise bir gün önce çatışmada öldürüldü.

Bu arada New York’taki yetkililer iki kardeşin Times Square meydanında da saldırı düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. New York Emniyet Müdürü Ray Kelly, Cohar’ın verdiği ifadede, polisten kaçıp, New York’a gitmeyi ve orada ellerinde kalan patlayıcılarla saldırı düzenlemeyi planladıklarını söylediğini açıkladı. Ancak, plan, iki zanlının kaçırdıkları aracın benzininin bitmesi üzerine bozuldu. Benzin istasyonunda arabayı kullanan şoför iki kardeşten kaçıp polise ihbarda bulundu.

Bu arada Tsarnev kardeşlerin anne ve babası Boston saldırısını oğullarının düzenlediğine inanmadıklarını söyledi.

Anne Zubeidat Tsarnaev, Amerikalı yetkilileri oğlu Tamerlan’ı boş yere öldürmekle suçladı. Dağıstan’ın başkenti Mohaçkale’de bir basın toplantısı yapan Anzor ve Zubeidat Tsarnaev, oğullarının masum olduğunu ve kendilerine bir tuzak kurulduğunu iddia etti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG