Erişilebilirlik

Bugün Amerika'nın Bağımsızlık Yıldönümü


Bugün Amerika'nın Bağımsızlık Yıldönümü
Bugün Amerika'nın Bağımsızlık Yıldönümü

Amerikalılar bugün “Bağımsızlık Günü”nü kutluyor.

Amerika’nın kurucuları 4 Temmuz 1776 tarihinde İngiltere Kralllığı’ndan ayrılarak bağımsızlıklarını ilan etmişti.

Bağımsızlık günü Amerika’da her yıl piknikler, geçit törenleri ve konserlerle kutlanıyor. Geceleriyse kutlamalar büyük kentlerin yanı sıra neredeyse her kent ve kasabada havai fişekler ve konserlerle devam ediyor.

Fotoğraf Galerisi

Bağımsızlığının 235’inci yıldönümündeki kutlamalar çerçevesinde Amerika’nın kurucusu George Washington’un başkent yakınlarında bulunan Mount Vernon’da, müze olarak kullanılan evinde düzenlenecek törende yüz kişi Amerikan vatandaşlığına kabul edildi. Başkan Barack Obama, Beyaz Saray bahçesinde düzenleyeceği piknik ve mangal partisinde asker ailelerini ağırlayacak.

New York'un Coney İsland adlı plaj ve luna parkında her yıl olduğu gibi sosisli sandviç yeme yarışması yapılıyor. Yarışmacılara sosisli sandviçleri yemeleri için 10 dakika süre tanınıyor. Dünya şampiyonu Joey Chestnut bu yıl da yarışmayı kazandı. Beş yıldır arka arkaya yarışmayı kazanan Chestnut ancak 2009'daki rekorunu kıramadı. Chestnut o yıl 10 dakikada 68 sosisli sandviç yemeyi başarmıştı. Kadınlar arasındaki yarışmayı ise Sonya Thomas 40 sosisli sandviç yiyerek kazandı.

Sosis Yarışması


XS
SM
MD
LG