Erişilebilirlik

Californialılar Hintkenevirinin Serbest Bırakılmasına Onay Vermedi


Californialılar Hintkenevirinin Serbest Bırakılmasına Onay Vermedi
Californialılar Hintkenevirinin Serbest Bırakılmasına Onay Vermedi

Amerika’da dünkü seçimlerde birçok eyalette çeşitli konularda referandumlar da yapıldı.

37 eyalette 160 ayrı konuda yapılan referandumlardan bazılarının sonuçları merakla bekleniyordu.

-California’da seçmenler hintkeneviri kullanımının serbest bırakılması önerisini reddetti. Öneride, 21 yaşın üzerindeki kişilerin, 28 gramı aşmamak koşuluyla, hintkeneviri yetiştirmesine ve kullanmasına izin verilmesi isteniyordu. California’da, şu anda, kronik ağrılara karşı doktor reçetesiyle hintkeneviri satın almak ve kullanmak serbest.

--Aynı şekilde tıbbi nedenlerle hintkeneviri kullanılmasına izin verilmesini öngören girişimlerden biri Güney Dakota’da reddedildi. Arizona eyaletindeki referandumun sonucu ise henüz belli değil.

--Oklahoma eyaletinde seçmenler İslami şeriat kurallarının yasaklanmasını öngören referanduma “evet” dedi. Başka bir deyişle Oklahoma’da herkes eyalet ve federal yasalar altında yargılanacak, hiç kimseye dini inançlarından ötürü ayrımcılık yapılamayacak.

--Colorado’da, ceninin ilk gününden itibaren “insan” sayılmasıyla ilgili referanduma seçmenlerin çoğu “hayır” dedi. Kabul edilmesi halinde kürtaj yasaklanacak, bebek aldırmak cinayet sayılacaktı.

--Arizona ve Oklahoma eyaletlerinde seçmenler bu yıl kabul edilen sağlık reformunun bazı hükümlerini uygulamamaya karar verdi. Bunun nedeni, tutucu çevrelerin ulusal sağlık sistemini komünizm yolunda atılmış ilk adım olarak görmeleri.

XS
SM
MD
LG