Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

21:51 25.5.2020

Ulusal Anma Günü İçin İlk Kez Dışarı Çıkan Biden Maske Taktı

Başkan Donald Trump, ABD'nin katıldığı savaşlarda hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı. ABD'de yaklaşık 100 bin kişinin ölümüne yol açan Corona salgını başkente komşu Maryland ve Virginia eyaletlerinde düzenlenen törenlerin çehresini değiştirdi.

Başkan Trump konuşmasını Arlington'daki mezarlık yerine Baltimore'daki törende yaptı. Cumhuriyetçi Trump'ın 2020 seçiminde Demokrat Parti'den olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

21:22 24.5.2020

New York Valisi'nden Spor Takımlarına İzin

New York Valisi Andrew Cuomo eyaletteki profesyonel spor takımlarının idman alanlarına dönebileceğini açıkladı.

Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, “Bugünden başlayarak bütün New York profesyonel spor ligleri idman kamplarına başlayabilirler” dedi.

Cuomo, haftanın son günüdeki basın toplantısını Long Island’daki Jones Beach’de yaptı.

New York Valisi, sporun seyirci olmadan geri gelebileceğine inandığını söyledi ve “bunu yapın” ifadesini kullandı.

Cuomo, ''Ayağa kalkmanızı istiyoruz, insanların spor izleyebilmesini istiyoruz'' dedi ve ''Bu normale dönüş. Bütün spor takımlarının en kısa sürede idman kamplarına dönmeleri için çalışıyor ve cesaretlendiriyoruz. Bunun olması için onlarla çalışacağız'' dedi.

Corona vakası açısından Amerika dünyanın en fazla vakaya sahip olan ülkesi. New York eyaleti de ülkede en fazla vaka sayısına sahip olan bölge.

Eyalette 360 bin Corona hastası var. Yaklaşık 29 bin kişi de hayatını kaybetmiş durumda. Bununla birlikte son dönemde yeni vaka sayısı ve can kayıplarında önemli düşüş söz konusu.

New York NBA takımları dahil çok sayıda profesyonel spor takımına ev sahipliği yapıyor.

14:54 24.5.2020

New York’ta Günlük Ölü Sayısı 100’ün Altına Düştü

New York eyaleti en düşük günlük Corona virüü ölüm sayısını açıkladı. Vali Andrew Cuomo’ya göre eyalette Cumartesi günü 84 kişi hayatını kaybetti. Cuomo, bundan birkaç hafta önce günlük ölü sayısının 100’ün altına düşmesinin neredeyse imkansız görüldüğünü söyledi.

100 rakamının altına inmeyi umutla beklediğini söyleyen Cuomo, ‘‘Bana göre bu gerçekten ilerleme kaydettiğimizin göstergesi’’ dedi. Hastaneye kaldırılan hasta sayısının da düşerek 4.600 olduğunu belirten Cuomo, Orta Hudson bölgesinde Salı gününden itibaren ekonomik faaliyetlerin bir kısmının başlayacağını bildirdi.

14:17 24.5.2020

Trump'ın İbadethanelerin Açılması Çağrısı Tartışılıyor

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri’ne göre Cumartesi günü itibariyle yeni 1.852 ölümle birlikte toplam ölüm sayısı 96 bin 2’ye çıktı. 24 bin 268 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısıysa 1 milyon 595 bin 885’e yükseldi.

New York Times gazetesi ana sayfasında Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden 1.000 kişinin isimlerini yayınladı.

Arkansas eyaletinde ise bir havuz partisinin ardından bir dizi Corona virüsü vakası tespit edildi. Diğer eyaletlerin aksine Arkansas’ta evde kalma önlemleri uygulanmıyor.

Ülkede ibadethanelerin açılıp açılmaması konusu tartışılıyor. Başkan Trump, Cuma günü bu mekanların ‘‘zaruri’’ olduğunu belirterek derhal açılmaları çağrısı yapmış ve buna direnen valilerin kararını geçersiz kılacağını söylemişti.

ABD genelinde 50 eyalette önlemler hafifletilmeye başlandı. Ancak bazı eyaletler toplam ölü sayısı 100 bine yaklaşırken dini etkinliklerin de aralarında olduğu geniş toplantıları yasaklamaya devam ediyor.

Birçok Corona virüsü vakasının ibadet yerleriyle bağlantılı olduğu sanılıyor. Corona virüsü taşıdığını bilmeyen bir kişinin iki hafta önce California’da bir dini etkinliğe katılması 180 başka kişinin de Corona virüsüne yakalanmasına neden olmuştu.

Evde kalma önlemleri ve maske takılması zorunluluğu gibi ibadethanelerin açılması konusu da Amerikalılar arasında bölünmeye neden oluyor. Bazı dini dernek ve kurumlar Trump’ın kararını eleştirirken bazılarıysa destekliyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG