Erişilebilirlik

CANLI BLOG -Erdoğan: 'YSK’ya Müracaat Hakkı Gasp Değil'

İstanbul seçimlerinin Yüksek Seçin Kurulu’nun karar vermesi sonucu biteceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı, "YSK’ya müracaat etme hakkımız var. Bu bir hakkın gasbı değildir" dedi

İtirazlar ve geçersiz oylarla YSK süreci nereye gidiyor?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul İl Seçim Kurulu kararlarına yönelik itirazları değerlendirerek büyükşehir belediye başkanlığı seçimiyle ilgili Maltepe ile Çekmeköy’de tüm oylar ve Beyoğlu’nda ise geçersiz oylar konusunda yeniden sayım yapılmasını onayladı.

YSK, Cuma günü olağanüstü toplanarak İstanbul, Kırklareli ve Yalova’daki seçim sonuçlarına yönelik itirazlara ilişkin kararlara imza attı.

Haberi okumak için: http://bit.ly/2Ur3osb

Erdoğan’dan seçim yorumu: ‘Herkes haddini bilecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 31 Mart gecesi yaptığı açıklamadan sonra ilk kez bugün İstanbul’da kıldığı Cuma namazından sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtuluş’la birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbul seçimlerinin Yüksek Seçin Kurulu’nun karar vermesi sonucu biteceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, “İlde alınan neticeler bizim yaptığımız çalışmalarla örtüşmüyorsa, bizim için nihai merci, Yüksek Seçim Kurulu’dur. YSK’ya müracaat etme hakkımız var. Bu bir hakkın gasbı değildir. Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy şu anda son gelişmelerle yüzde 53,3'tür. Karşımızdaki dörtlü mekanizmanın oy noktasındaki durumu yüzde 47 bile değil. Herkes haddini bilecek. Türkiye'de katılımıyla, şu anda yüzde 82-83'e varan bir katılımın olduğu, bir demokrasi dersi tüm dünyaya verilmiştir. Bunlar böyle bir demokrasi mücadelesini veriyorlar mı? Vermiyorlar” dedi.

"Komünist Başkan" mazbatasını aldı

Sabah saatlerinde adliyeye giden Tunceli’nin Türkiye Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, mazbatasını aldı. Kameraların alınmadığı adliyeden ayrılırken bir açıklama yapan Maçoğlu, gecikme olmamasının daha iyi olacağını söyledi.

Devir teslimin ardından belediye önünde toplanan kalabalığa hitap eden Maçoğlu, Belediyeyi 68 milyon 350 bin lira civarında borçla devraldıklarını söyledi. Maçoğlu, "Bu vicdanlı yürekler burada olduğu sürece o bütçeden korkmayız. O bütçenin hizmeti aksatmayacağı bilinciyle hareket edeceğiz. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseye sen bizden değilsin demeden herkesi biz olarak kabul edip bu anlayışla çalışacağız. Aldığımız bütün verileri tek tek araştıracağız. Aldığımız bütün dosyaları araştırıp hepsini buralarda, mahallelerde herkesin görebileceği şekilde asacağız. Halkın kafasında en ufak soru işareti kalmaması için çalışma planlıyoruz" dedi.

Maçoğlu daha sonra belediye önünde bekleyen vatandaşlarla birlikte bir süre halay çekti.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG