Erişilebilirlik

Çare İmalat Sektöründe


Obama, Amerika'nın geleceğini imalat sektörünü güçlendirerek garantiye almak istiyor
Obama, Amerika'nın geleceğini imalat sektörünü güçlendirerek garantiye almak istiyor

Başkan Barack Obama işsizlik sorununa çözüm bulmak için yeni bir program başlatıyor. Amaç, binlerce kişiyi imalat sektöründe iş bulmalarını sağlayacak şekilde donanımlı hale getirmek.

Obama, haftalık olağan konuşmasını bu konuya ayırdı ve programı anlattı. Yeni program çerçevesinde, federal hükümet özel sektör ve kamu üniversiteleri ile ortak çalışma yürüterek yarım milyon öğrenciyi imalat sektöründe istihdam edilecek şekilde yetiştirecek.

Obama, ekonominin canlanmasında imalat sektörüne büyük bir yük düştüğünü düşünüyor. Barack Obama, Virginia eyaletinde yaptığı bir konuşmada, Amerika’nın imalat sektörünü yeniden güçlendirerek geleceğini garanti edebileceğini söyledi.

Başkan, Cumartesi günkü konuşmasında ekonomik canlanmanın zaman alacağını söyledi. Obama, “Amerika bu batağın içine bir gecede sürüklenmedi onun için de bir gecede bu sorundan kurtulamayız,” dedi.

Ancak Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Kinzinger, Obama’yı istihdam konusundaki sözlerini yerine getirmemekle suçladı.

Amerika’da istihdam rakamları Mayıs ayında geriledi ve işsizlik %9,1’e yükseldi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG