Erişilebilirlik

Cenevre’de Sancılı Barış Görüşmeleri


Yüksek Müzakereler Komisyonu üyesi Salem el Meslet
Yüksek Müzakereler Komisyonu üyesi Salem el Meslet

Cenevre’de barış görüşmeleri sürerken Suriye muhalefetinden Şam rejimine eleştiri geldi. Suudi Arabistan’ın desteklediği Yüksek Müzakereler Komisyonu Şam’ın kendilerini oyaladığını ve müzakerelere tamamen dahil olmadığını belirtti.

Komisyon üyesi Salem el Meslet, Şam heyetinin dolaylı görüşmelerde ciddi olmadığını ve muhalefetle görüşmeyi reddettiğini belirtti.

Meslet, hükümetin bombalamayı bırakması ve sivilleri öldürmeyi durdurması halinde Suriyeli sığınmacıların evlerine döneceğini kaydetti.

Meslet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şam’a verdiği desteği çekmesini ve Suriye halkının yanından yer almasını umduğunu da belirtti.

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura, Şam rejimi delegeleri ve muhaliflerle ayrı ayrı görüşüyor. Cenevre’deki müzakerelerin amacı Suriye’de 5 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek.

Rusya’dan desteğe devam

Rusya Savunma Bakanlığı savaş uçaklarının Suriye ordusuna tarihi Palmira kentini geri alma çabasında destek verdiğini açıkladı. General Sergei Rudkoi Suriye’de konuşlu Rus uçaklarının günde ortalama 20-25 sorti yaptığını da belirtti.

General Sergei Rudskoi, Suriye’de konuşlu Rus uçaklarının günde ortalama 20-25 sorti yaptığını belirtti.

Rudkoi, Moskova’daki basın toplantısında Suriye ordusunun Palmira yakınında kilit önemdeki tepeyi ele geçirdiğini, örgütün destek hattının kesildiğini belirtti. Rudkoi’ye göre Suriye ordusu Palmira’yı geri almaya çok yakın.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG