Erişilebilirlik

Charlottesville Kurbanının Annesi: ‘Trump’la Konuşmak İstemiyorum’


Charlottesville’deki beyaz ırkçı gösterilerin kurbanı olan Heather Heyer’ın annesi, ABD Başkanı Donald Trump’la konuşmaya niyetinin olmadığını söyledi.

ABC televizyonuna konuşan Heyer’in annesi Susan Bro, “Anladığım kadarıyla Başkan Trump benimle konuşmak istiyor. Basın sözcüsü ve bir kaç kişiden daha duydum bunu. Katı yürekli davranmak istemiyorum ama bana sadece “Üzgünüm” dediklerini duymak için siyasetçilerle konuşmakla ilgilenmiyorum. Sanki, siyasi gündemlerinin bir parçası olmam isteniyor gibi hissediyorum ve buna direniyorum” dedi.

Susan Bro, kızını defnettikten sonra haberleri izleme şansı bulduğunu, Trump’ın sözlerini duyduktan sonra kendisiyle konuşmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Bro, “Başkalarının yazdıklarını değil, konuşmasının görüntülerini gördüm. Protestocularla Ku Klux Klan’ı ve beyaz ırkçıları bir tutuyordu. Bunun üzerine elimi sıkıp da ‘üzgünüm’ diyemez. Bunu affetmiyorum” dedi.

Bro, “Trump’a söylemek istediğiniz bir şey var mı?” sorusuna da “Konuşmadan önce düşünsün” yanıtını verdi.

Susan Bro, kızının öldürülmesinin Amerika’yı daha iyi bir yer yapmaya hizmet edeceği yorumlarına da “Sokaklarda kan akması mı Amerika’yı daha harika yapacak? Masum insanların üzerine araç sürmek mi daha iyi yapacak?” diye tepki gösterdi.

Susan Bro, kızı için düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı anma töreninde, siyasetçilerin konuşma yapmasına izin vermemişti. Bro, törenin kızına veda etmek için tek şansı olduğunu söylemişti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG