Erişilebilirlik

CHP AİHM’e Gidiyor


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Nisan ayındaki referandumla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruyor
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Nisan ayındaki referandumla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Nisan ayındaki referandumla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruyor. Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz oyları geçerli saymasının referandumu gayrimeşru kıldığı gerekçesiyle AİHM’e gidiyor.

Kılıçdaroğlu, AİHM’e başvuru dilekçesini “Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününde imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’dan İstanbul’a yürüyenleri terör gruplarıyla birlikte hareket etmekle suçluyor.

Kılıçdaroğlu ise Salı günü yaptığı açıklamada “Adalet Yürüyüşünü” savundu ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümeti tek parti devleti kurmakla suçladı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin hızla tek parti devletine dönüştüğünü, bütün devlet kuruluşlarının bir siyasi partinin kolu haline geldiğini söyledi ve bunun Türk demokrasisine ve parlamenter sisteme zarar verdiğini belirtti.

Yüksekdağ’dan mektup

Yürüyüşe HDP de destek veriyor. HDP milletvekilleri partinin eski eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın bulunduğu cezaevi yakınlarında yürüyüşe katıldı.

Muhalefet partileri arasında ayrılıklar olsa da Yüksekdağ, bulunduğu cezaevinden bir mesaj yayınlayarak, farklılıkların bir kenara bırakılmasını istedi.

Yüksekdağ, adaletin parçalanmış terazilerini yeniden kurmak ve birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi.

Eski Eş Başkan, 11 HDP milletvekili ile yaklaşık 100 belediye başkanının cezaevine konulduğu Türkiye’de adaletin “dibe vurduğunu” dile getirdi.

Protestocular İstanbul’a yaklaştıkça Erdoğan da eleştiri dozunu arttırıyor. Cumhurbaşkanı, CHP’nin artık siyasi parti gibi hareket etmediğini belirtmişti.

Cumartesi günü Erdoğan, CHP’nin terör gruplarıyla hareket etmeye başladıklarını iddia etti.

Erdoğan, “Tuttuğunuz yolun biri Kandil, biri Pennsylvania” demişti.

Kılıçdaroğlu, yürüyüşüne CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun casusluk suçlamasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ve cezaevine konmasının ardından 15 Haziran’da başlamıştı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 50 bin kişi cezaevinde yargılanmayı bekliyor. 150 bin kişi ise işlerini kaybetti. 130 medya kuruluşu kapatıldı, 160 gazeteci cezaevine gönderildi.

Nisan’daki referandumda yeni başkanlık sistemi yüzde 51,4 oyla kabul edilmiş, muhalefet ve gözlemciler seçimde usulsüzlük yapıldığını belirtmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG