Erişilebilirlik

Clinton'dan Afganistan'a Destek ve Çağrı


Clinton'dan Afganistan'a Destek ve Çağrı
Clinton'dan Afganistan'a Destek ve Çağrı

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerika’nın Afganistan’a destek vermeye hazır olduğunu, ancak Afganistan’ın da reformlara devam etmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’nın Bonn kentinde yapılan Afganistan konferansında konuşan Clinton, Afganistan’ın kendi güvenliğinin sorumluluğunu üstlenmesi ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir demokrasi kurması gerektiğini bildirdi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai’yse ülkesinin, 2014 yılında NATO askerlerinin ayrılmasından sonra da en az 10 yıl daha uluslararası yardıma ihtiyacı olacağını söyledi.

Uluslararası topluma külfet olmak istemediklerini belirten Karzai, başarının sağlamlaştırılması ve sağlanan ilerlemenin geri döndürülmemesi için yabancı yardımın 10 yıl daha devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bonn’da toplanan 80 ülkeden delegeler 2014 yılında uluslararası güçler çekildikten sonra savaşın tahrip ettiği Afganistan’ın kalkınması için bir yol haritası belirlemeye çalışıyor.

Afganistan’da istikrarın garantisi olarak görülen Pakistan ise geçen ay NATO saldırısında 24 askerinin öldürüldüğü gerekçesiyle konferansı boykot ediyor.

XS
SM
MD
LG