Erişilebilirlik

Clinton'dan NATO'nun Libya Operasyonuna Destek


Clinton'dan NATO'nun Libya Operasyonuna Destek
Clinton'dan NATO'nun Libya Operasyonuna Destek

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya’daki görevini tamamlayıncaya kadar Amerika’nın NATO operasyonuna destek vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin iktidardan ayrılmama konusunda ısrar ettiği bir dönemde NATO ülkeleri arasındaki birlik ve beraberliğin daha da önem kazandığını bildirdi.

Clinton bu açıklamaları Berlin’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısında yaptı.

NATO üyeleri arasında Libya operasyonu konusunda görüş ayrılığı var. Ayrılık Kaddafi yanlısı birlikleri havadan bombalama operasyonlarının genişletilmesi konusundan kaynaklanıyor.

İngiltere ve Fransa üyelerden askeri operasyonlara daha fazla katkıda bulunmasını istiyor. Amerika ise operasyondaki rolünü kısıtlı tutmaya çalışıyor.

Bu arada isyancılarla Kaddafi kuvvetleri arasındaki çarpışmalar da devam ediyor. İsyancılar, Kaddafi birliklerinden aldıkları bazı yerlerin kontrolünü tutmakta zorlanıyor.

İsyancılar, birliklerin bugün Misrata kentine havan toplarıyla saldırdığını, olayda en az dokuz kişinin öldüğünü açıkladı.

Kaddafi’ye bağlı güçler, sivilleri hedef almakla suçlanıyor.

Bu arada Arap Birliği de Kahire’deki toplantısında Libya konusunu görüşüyor. Toplantıya birlik üyelerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Avrupa Birliği’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Catherine Ashton ve Afrika Birliği ile İslam Konferansı Örgütü temsilcileri katılıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG