Erişilebilirlik

Kaddafi Kuvvetleri Misrata’ya Saldırıyor


Kaddafi Kuvvetleri Misrata’ya Saldırıyor
Kaddafi Kuvvetleri Misrata’ya Saldırıyor

Libya’da, Kaddafi kuvvetleri kuşatma altındaki Misrata’yı bombardımana tutuyor.

Misrata’nın kontrolünü elinde tutan asiler, Kaddafi kuvvetlerinin bu sabah kentin sanayi bölgesine en az 100 GRAD roketi attığını bildirdi.

Asiler ayrıca Kaddafi kuvvetlerinin yasak misket bombası kullandığını ileri sürdü. İnsan Hakları Gözlem iddiayı doğruladı misket bombalarının sivil halk için büyük tehlike oluşturduğunu duyurdu.

Yüzden fazla ülke içinde yüzlerce küçük bombacık bulunan misket bombalarının kullanımını yasaklamış bulunuyor. Nedeni ise yapısından ötürü atıldığı yere düşmemesi ve asker sivil ayırımı yapmadan geniş bir alanda kıyıma yol açması.

Trablusgarp hükümeti suçlamayı reddetti. Kaddafa’nin sözcüsü Musa İbrahim konuyu gündeme getiren yabancı gazetecilere “İspat edin!” dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün, Libya operasyonu için müttefik ülkelerden savaş uçağı istemişti.

Amerika, Fransa ve İngiltere, Kaddafi gidene kadar operasyonlara devam edilmesini istiyor. Fransa Savunma Bakanı Gerard Longuet, bunun için yeni bir BM kararı daha gerekebileceği görüşünde.

Nedeni ise, Libya üzerinde uçuş yasağı uygulanmasını ve sivillerin korunmasını öngören mevcut BM kararında Libya'da rejim değişikliğinden söz edilmemesi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG