Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Gül Yemen'de


Cumhurbaşkanı Gül Yemen'de
Cumhurbaşkanı Gül Yemen'de

Türkiye ile Yemen arasında vize zorunluluğunu kaldıran anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yemen’de resmi temaslar yaptı. Türkiye’yle Yemen arasında vize zorunluluğunu kaldıran bir anlaşma imzalandı.

Anlaşma, bugün başkent Sana’da Yemen İçişleri Bakanı Mutahar Rashad Al Misri ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından imzalandı. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşması uyarınca, Türk ve Yemen vatandaşları 180 gün içinde yapacakları 90 günü aşmayan seyahatleri için karşılıklı olarak vizeden muaf olacak. Anlaşma, Türkiye ve Yemen’de onay işlemlerinin tamamlanmasından sonra yürürlüğe girecek.

Türkiye’yle Yemen arasında bugün ayrıca bir Geri Kabul Anlaşması da imzalandı. Anlaşmayla tarafların ülkelerinde yasadışı duruma düşen vatandaşlarının veya bir taraf ülkeden diğer taraf ülkenin topraklarına giren üçüncü ülke vatandaşlarının geri alınması için mümkün olacak.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Yemen ziyareti sırasında iki ülke arasında diplomasi eğitimi, teknik ve mesleki eğitim alanında işbirliği öngören anlaşmalar da imzalandı.

XS
SM
MD
LG