Erişilebilirlik

Erdoğan'ın Sürpriz Tunus Ziyaretinde Gündem Libya


Tunus’a sürpriz bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Kays Said’le görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara, Tunus'un çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı inancındayım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’nın Akdeniz kıyısındaki komşusu Tunus’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı’na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan’ın gündeminde Libya vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da ateşkesin sağlanıp siyasi sürece dönülmesi amacıyla atabileceğimiz adımlar, yürütebileceğimiz işbirliği üzerinde durduk" dedi.

"Libya'daki olumsuz gelişmeler sadece Libya'da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor" diye konuşan Erdoğan, "Libya'da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara, Tunus'un çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı inancındayım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Tunus ziyareti daha önce açıklanan resmi programda bulunmuyordu. Türkiye’nin Libya’yla imzaladığı güvenlik ve deniz yetki alanlarına ilişkin anlaşmaların gündemde olması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG