Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Lider McConnell Beyin Sarsıntısı Geçirdi


Senato'daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell
Senato'daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell

Senato'daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell başkent Washington’daki eski adı Trump Interational olan Waldorf Astoria otelinde dün akşam ayağının takılması sonucu düştü. Beyin sarsıntısı geçiren 81 yaşındaki senatör, hastaneye kaldırıldı.

McConnell otelde bir seçim kampanyası komitesi olan Senato Liderlik Fonu'nun akşam yemeğine katılıyordu.

McConnell'ın sözcüsü David Popp, senatörün düşmeye bağlı beyin sarsıntısı geçirdiğini ve birkaç gün daha gözlem altında hastanede kalarak tedavisine devam edileceğini söyledi.

Senato'daki Cumhuriyetçiler'in iki numaralı ismi Güney Dakota Senatörü John Thune, McConnell'ın yemek sırasında konuşmasını olağan şekilde yaptığını belirtti ve kazayla ilgili "Görünen o ki akşamın geç saatlerinde olmuş" dedi.

Cumhuriyetçi Senatör John Barasso, McConnell’ın bilincinin açık olduğunu, etrafındakilerle konuştuğunu ve tam olarak iyileşmesinin beklendiğini söyledi.

Cumhuriyetçi partinin lider kadrosundan McConnell, 2019'da da Kentucky'deki evinde takılarak düşmüş ve omzu çatlamış, bu nedenle ameliyat olmuştu. Bu dönemde Senato yaz tatiline yeni başlamıştı ve McConnell iyileşme sürecinde haftalarca evden çalışmıştı.

1984'te ilk kez Senato'ya seçilen McConnell yeni Kongre yemin ettiği sırada Senato’da en uzun süre görev yapan parti lideri olma rekorunu kırdı. Daha önceki rekor 16 yılla eski Demokrat Senatör Mike Mansfield’e aitti.

McConnell, özel hayatını konuşmaktan genellikle kaçınmasıyla biliniyor ancak COVID-19 krizinin başlangıcında kendi çocukluğuna değinerek çocuk felciyle mücadelesini anlatmıştı.

Annesinin yürüme çağında bir çocukken ayağa kalkmaması konusunda nasıl ısrar ettiğini ve kararlı bir fizik tedavi ile onu nasıl çalıştırdığını anlatmış ve yetişkinlikte merdiven çıkarken hala biraz zorluk çektiğini kabul etmişti.

Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, McConnell'ı telefonla aradığını ve yardımcılarıyla konuşarak iyi dileklerini ilettiğini söyledi.

Yaş ortalaması 65 olan Senato'nun bazı üyeleri hastalıklar nedeniyle oturumlara katılmıyor.

Örneğin Pennsiylvania'nın Demokrat Senatörü John Fetterman geçen yıl seçim kampanyası sırasında felç geçirmişti. Senatör şu an klinik depresyon tedavisi gördüğü için birkaç haftadır Kongre'den uzak kalıyor. 89 yaşındaki California Senatörü Diane Feinstein de geçen hafta zona tedavisi için birkaç hafta hastanede kalacağını açıklamıştı.

Demokratlar'ın yokluğu Senato'da 49’a 51 ile az farkla bir çoğunluğu kontrol eden Senato çoğunluk lideri Chuck Schumer için zorlukları beraberinde getiriyor.

Geçici devamsızlıklar azınlık partisi konumundaki Cumhuriyetçiler'i ise çok fazla etkilemiyor. McConnell'in ne zaman taburcu olacağı ve planlanan oylamaların etkilenip etkilenmeyeceği bilinmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG