Erişilebilirlik

"Saldırılar Türkiye'nin Kararlılığını Bozamaz"


Kabil’de Türk konvoyuna yapılan saldırıyı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Afganistan’ın istikrarı için kararlılıkla katkı yapmaya devam edeceğini söyledi. Davutoğlu saldırıyı şiddetle kınadı ve sorumluların cezalandırılmasını beklediklerini bildirdi

Türkiye’de Kabil’de yaşanan saldırıyla ilgili ilk resmi açıklama Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldi. Genelkurmay Başkanlığı, “Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'nda görevli NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timi aracına bugün saat 05.45 sıralarında başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulduğunu” açıkladı. "Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır" denilen açıklamada şehit ve yaralı asker isimleri yer almadı.

Taleban Türk Konvoyuna Saldırdı: 2 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Dışişleri Bakanlığı da, yazılı bir açıklama ile Kabil’de neler yaşandığını paylaştı ve saldırıyı şiddetle kınadığını duyurdu. Açıklamada, şöyle denildi: “Bu sabah Kabil Büyükelçiliğimiz’e ait iki resmi aracın geçtikleri güzergahta bomba yüklü bir aracın patlaması sonucunda, Afganistan’daki NATO Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz’ın güvenliğinden sorumlu bir Piyade Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, bir Piyade Uzman Çavuşumuz ise yaralanmıştır. Yaralı Uzman Çavuş NATO'ya ait bir helikopterle tedavi için Bagram Üssü’ne nakledilmiştir. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, aile efradına ve Milletimiz’e başsağlığı diliyor, yaralı Uzman Çavuşumuz’un en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Afgan makamlarının saldırı sonrasında gösterdikleri ilgi ve dayanışmayı takdirle karşılıyor, saldırının sorumlularının bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Kabil’deki saldırıyı katıldığı bir toplantıda değerlendirdi. Davutoğlu, "Bu saldırılar karşısında Türkiye kararlılığını hiçbir zaman bozmayacak ve Afganistan'ın istikrarı, huzuru için yapmakta olduğu katkıyı yapmaya devam edecek. Birçok açıklamalar yapıldı, bu açıklamaların birinde de hedefin Türkiye ve Türkler olmadığı ifade edildi. Her ne surette olursa olsun, bu alçakça saldırıyı yapanları hem lanetliyor hem de cezalandırmalarını bekliyoruz," dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG