Erişilebilirlik

Davutoğlu: 'Türkiye Libya'ya İnsani Yardıma Öncelik Veriyor'


Davutoğlu: 'Türkiye Libya'ya İnsani Yardıma Öncelik Veriyor'
Davutoğlu: 'Türkiye Libya'ya İnsani Yardıma Öncelik Veriyor'

Berlin’deki Libya konulu NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu zirvenin sonuçlarını değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Nato’nun iki gün süren zirvesi kapsamında başta ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle olmak üzere çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Davutoğlu, Clinton ve diğer bakanlarla görüşmelerinde Türkiye’nin Nato’nun Libya’daki rolünün genişletilmesine karşı tavrını ve operasyonların sadece sivillerin korunmasıyla sınırlanması yönündeki isteğini vurguladı.

Davutoğlu Libya bağlamında NATO'nun BM Güvenlik Konseyi kararı uyarınca bir misyon yürüttüğünü hatırlatarak, Türkiye’nin bu çerçevede insani yardım işlevine öncelik verdiğini söyledi.

Nato’nun Libya konusunda ortak bir strateji üzerinde uzlaşmada zorluk çektiğini kabullen Davutoğlu Türkiye'nin Libya politikasının temel amacının ülkede demokrasiye geçiş olduğunu da belirtti.

Türkiye'nin Libya'da yaşanan olaylara yüksek duyarlılıkla tepki verdiğini açıklayan Dışişleri Bakanı, bu çerçeve içinde gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını da duyurdu.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Alman mevkidaşı Westerwelle'yi Türkiye'ye davet ettiği, Westerwelle'nin de daveti olumlu karşıladığı öğrenildi.

XS
SM
MD
LG