Erişilebilirlik

Dünya Nüfusu 7 Milyar


Dünya Nüfusu 7 Milyar
Dünya Nüfusu 7 Milyar

Birleşmiş Milletler dünya nüfusunun 7 milyarı bulduğunu açıkladı.

Dünyanın dörtbir yanında yedi milyarlık nüfusun açıklandığı gün doğan çocuklardan bazıları için kutlama törenleri yapılıyor. Doğumların sembolik olarak kutlandığı ülkeler arasında Filipinler ilk ülke oldu. Başkent Manila’da Pazar akşamı doğan bir kızçocuğu için festival düzenlendi.

BM Nüfus Fonu sağlıklı, sürdürülebilir ve refah içinde olacak bir geleceğin dünyanın ekonomik zorluklara ve çevre sorunlarına nasıl müdahale edeceğine bağlı olduğunu açıkladı.

2011 Dünya Nüfusunun Durumu başlıklı raporda kadın-erkek eşitsizliği, ülkeler ve nüfuslar arasındaki uçuruma dikkat çekiliyor. Raporda, Çin, Mısır, Etiyopya, Finlandiya, Meksika, Mozambik, Nijerya ve Makedonya’daki nüfus eğilimleri incelendi. Araştırmaya göre, 2011 yılında dünya nüfusunun yüzde 60’ı Asya’da; yüzde 15’i Afrika’da yaşıyor. Raporda, Afrika’da nüfus artışının Asya’nın iki katı olduğuna dikkat çekiliyor.

Asya halen 4,2 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık bölgesi.

Buna karşılık birçok Avrupa ülkesi ve Japonya’da doğum oranı düştü. Bunun işgücü açığı ve verimlilik düzeyinin düşmesine yol açarak yaşam kalitesini tehdit etmesinden kaygı duyuluyor.

Dünyanın birçok bölgesinde nüfusu artışının ekonomik kalkınmadan daha hızlı olduğu uyarısında bulunan BM yatırım ve planlamanın şart olduğunu vurguladı.


XS
SM
MD
LG