Erişilebilirlik

Düşen Uçağın Kurbanları Endonezya’da


Endonezyalı yetkililer, Pazar günü Endonezya’dan Singapur’a giderken Java Denizi’ne düşen uçağın ana gövdesinin bulunduğu bölgeyi tespit ettiklerini ancak kötü hava koşullarının kurbanları enkazdan çıkarma çalışmalarını sekteye uğrattığını bildiriyor

Endonezyalı yetkililer, Pazar günü Endonezya’dan Singapur’a giderken Java Denizi’ne düşen uçağın ana gövdesinin bulunduğu bölgeyi tespit ettiklerini ancak kötü hava koşullarının kurbanları enkazdan çıkarma çalışmalarını sekteye uğrattığını bildiriyor.

Ülkenin Arama Kurtarma Kurumu yetkilileri, yer ye üç metreye kadar yükselen dalgaların, şiddetli yağmur ve rüzgarın, kazanın meydana geldiği Borneo Adası yakınlarında sürdürülen havadan arama çalışmalarını engellediğini kaydetti.

Çarşamba günü devam eden arama çalışmalarında, dalgalı denizden sadece dört ceset daha çıkarılabildi. Bu da gün içinde ulaşılan kişi sayısını 7’ye çıkardı.

Polis yetkilileri, uçağın deniz yüzeyindeki enkazından çıkarılan bir erkek çocuk ile kadının, uçağın kalkış noktası olan Endonezya’nın Surabaya kentine gönderildiğini açıkladı.

Mürettebat dahil, uçakta bulunan 162 kişiden kurtulan olmadı.

Sonar cihazlarıyla yapılan tarama sonucu, uçağın ana gövdesinin Java Denizi’nin 30 ile 50 metre derinliğinde ters dönmüş vaziyette yattığı tespit edildi.

Yetkililer, uçağın kara kutusuna ulaşarak kokpitte kaydedilen son konuşmalar ve uçağın uçuş kayıtlarına ulaşmayı umuyor.

Uçağın pilotu, bağlantı kesilmeden önce rotasındaki fırtına nedeniyle rotayı değiştirmek ve uçağın irtifasını yükseltmek istemişti. Bölgedeki yoğun hava trafiği nedeniyle önce hava trafiği kontrolörlerinden olumsuz yanıt alan pilota, daha sonra olumlu yanıt gelse de, pilottan yanıt alınamamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG