Erişilebilirlik

Başkan Obama Washington'da Girişimciler Zirvesi Topladı


Obama'nın Girişimciler Zirvesi Türkiye dahil çoğu Müslüman nüfusa sahip 50’den fazla ülkeden 250 girişimciyi biraraya getirdi

Girişimciler Zirvesi Türkiye dahil çoğu Müslüman nüfusa sahip 50’den fazla ülkeden 250 girişimciyi biraraya getiriyor.

Başkan Obama’nın iki günlük Girişimçiler Zirvesi, çoğu müslüman ülkelerden 250’den fazla girişimciyi Washington’da biraraya getirdi. Başkan Obama’nın amacı, Amerika’yla Müslüman dünyası arasındaki iş ilişkilerini genişletme yolları aramak.

Zirve, Obama’nın, başkanlığının ilk aylarında ziyaret ettiği Mısır’da yaptığı konuşmada verdiği sözü yerine getiriyor. Başkan Obama, Amerika’nın İslam dünyasıyla daha yakın ilişkiler kurma sözü vermişti.

Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes gazetecilere, girişimciliğin Amerika’nın temel değerlerinden biri olduğunu söyledi. Rhodes, girişimciliğin bütün dünyada herkes için yeni fırsat kapıları açabileceğini belirtti.

Türkiye’den beş girişimcinin katıldığı zirve, hükümet yetkilileri, genç girişimciler, deneyimli işadamları, bankacılar ve uzmanları biraraya getirerek, girişimcilik ruhunu güçlendirme, kadın girişimcilerin etkinliğini arttırma ve yeni iş alanları için elverişli ortamlar yaratma yolları bulmayı amaçlıyor.

Başkan Obama bu akşam zirvede bir konuşma yapacak. Zirve çalışmalarına Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la Çalışma Bakanı Hilda Solis’in de katılması bekleniyor.
Washington’daki Girişimiciler Zirvesi’ne 50’den fazla ülkeden temsilciler katılıyor.

XS
SM
MD
LG