Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Oruç Reis’in Çekilmesinde “Diplomasi” Mesajı


(ARŞİV)
(ARŞİV)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Oruç Reis gemisini Yunanistan’la diplomasiye şans tanımak için çektiğini ancak bölgedeki sismik araştırmalarının devam edeceğini söyledi.

İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gazetecileri sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Biz Oruç Reis'i eğer bakım için şöyle bir limana çektiysek, bunun da bir anlamı vardır. Niye çektik? Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Yani diplomasiye bir fırsat tanıyalım, diplomaside bir olumlu yaklaşım ortaya koyalım, Yunanistan bizim bu yaklaşımımızı o da olumlu istikamette karşılasın ve buna göre de bir adım atalım. Bunun için yaptık ama bu demek değil ki Oruç Reis'in şu anda tamir, bakım için artık tamamen bizim sismik araştırmalarımızın durması anlamında değildir. Tamir, bakım süreci bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevinin başına dönecektir ve oradaki çalışmalarına aynen devam edecektir” diye konuştu.

Erdoğan’dan Oruç Reis’in Çekilmesinde “Diplomasi” Mesajı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’le yüz yüze ya da videokonferans sistemiyle görüşmeye hazır olduğunu da belirtti.

Erdoğan AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Michel, Türkiye-AB ilişkileri, Doğu Akdeniz ve bölgesel meselelerde görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, AB kurumlarına ve üye ülkelerine yönelik, Doğu Akdeniz başta olmak üzere bütün bölgesel konularda kışkırtmalara aldanmadan objektif ve tutarlı bir duruş çağrısını yineledi. Türkiye'nin samimi bir diyalog ve hakkaniyete dayalı müzakere ile tüm tarafların haklarının korunduğu bir çözüme açık olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yok sayma girişimlerine ve tek taraflı adımlara karşı Türkiye'nin tüm hak ve menfaatlerini, her zaman ve her yerde korumaya kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi” denildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG