Erişilebilirlik

Erdoğan Kraliçe II. Elizabeth'in Cenaze Törenine Katılmayacak


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde, Türkiye'yi kendisinin temsil edeceğini açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, bazı diplomasi muhabirleriyle Dışişleri Bakanlığı’nda biraraya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan Kraliçe 2. Elizabeth’le Görüştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 19 Eylül’de Londra’da yapılacak resmi cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gidip gitmeyeceği konusuna da açıklık getirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Çavuşoğlu, ‘’Türkiye'yi temsilen ben katılacağım" dedi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği'nin (DMD) davet edilmediği, bazı kuruluşlara davet yapılan toplantının bir bölümünü, Çavuşoğlu Twitter hesabında da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce, "Taziye mesajımızı sosyal medyadan gönderdik. Tabii bizim de programlar vesaire var. Eğer programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Ama bütün mesele bizim de kendi programlarımızla beraber bunu denk getirebilmek. Çünkü tanımadığım birisi değil. Buckingham Sarayı'nda iki kez görüşmemiz oldu. Temenni ederim ki fırsat bulursak biz de bu merasimde bulunmak isteriz" demişti.

STÜDYO VOA

Biden’dan Netanyahu’ya Refah uyarısı – 6 Mayıs 2024
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG