Erişilebilirlik

Esad Yanlısı Televizyon Kanalına Saldırı


İhbariye Televizyonu - Şam (27 Haziran, 2012)
İhbariye Televizyonu - Şam (27 Haziran, 2012)
Suriye resmi haber kaynakları militanların hükümet yanlısı bir televizyon kanalına saldırı düzenlediğini, 7 kişiyi öldürdüğünü bildirdi. Şam yakınlarındaki el İhbariye televizyonuna düzenlenen saldırıda 3 gazeteci; 4 güvenlik görevlisi öldürüldü. Özel bir televizyon kanalı olan el İhbariye Esad rejimine kuvvetli destek veriyor.

Enformasyon Bakanı Ümran el Zohbi, “silahlı teröristlerin” bombalarla saldırdığını söyledi. İsyancılar da el İhbariye kanalına saldırı düzenlediklerini reddetti.

BM: İnsan Hakları İhlalleri Korkutucu Düzeyde

Bu arada, Birleşmiş Milletler Suriye devlet başkanı Beşar Esad yanlısı güçlerin insan hakları ihlallerinin “korkutucu düzeye ulaştığını” bildirdi. Suriye’deki insan hakları ihlallerini soruşturan BM yetkilileri durumun “tehlikeli ve hızlı bir şekilde kötüleştiğini” açıkladı. BM Nisan ayında yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasından bu yana şiddet olaylarının “ciddi bir şekilde arttığını” vurguladı.

Soruşturmayı yapan yetkililer, 25 Mayıs tarihinde Hula kasabasında 108 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kimin düzenlediğini kesin olarak belirleyemediklerini söyledi. Ancak yetkililer ölümlerin çoğundan hükümet yanlısı güçlerin sorumlu olduğunu düşünüyor.

Soruşturmayı yürüten panelin Brezilyalı başkanı Paulo Pinheiro, her iki tarafın da yargısız infaz dahil ciddi insan hakları ihlalleri yaptığını açıkladı. Pinhero, muhalefetin çocukları aracı veya kurye olarak kullanarak tehlikeli bir ortama itmesinden kaygı duyduğunu bildirdi.

Suriye’nin Cenevre’deki BM Daimi Temsilcisi Faysal Habbaz Hamui suçlamaları reddetti ve İnsan Hakları Konseyi’yle işbirliğine son verme tehdidinde bulundu. Büyükelçi toplantıyı terk etti.

Bu arada, BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan’ın yardımcısı Cumartesi günü Cenevre’de Suriye konusunda uluslararası toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un da katılacağı bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG