Erişilebilirlik

Fazıl Say ve Serenad Bağcan’dan Depremzedeler İçin Konser


Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile solist Serenad Bağcan, depremzedeler yararına İzmir’deki dayanışma konserinde sahne aldı. Konser, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde yapıldı. Konserin tüm geliri Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedeler için başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına aktarıldı.

Fazıl Say ve Serenad Bağcan’dan Depremzedeler İçin Konser
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Fazıl Say'ın Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden esinlenerek bestelediği şarkıların seslendirildiği gecenin sunuculuğunu Yekta Kopan yaptı. Sanatçılar 4 Mart’taki konserin biletleri kısa sürede tükendiği için 6 Mart’ta ikinci kez sahneye çıkacak.

“2 milyon 400 bin lira civarında bir para birikti”

Konser biletleri ilk yarım saatte tükendiği için bilet alamadığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konseri sandalyede izledi. Sahneye gelerek sanatçılara teşekkür eden Soyer, “Olağanüstü muhteşem bir buluşma. İzmir'in yüce gönüllü insanları ile yüce gönüllü sanatçıları bir araya geldi. İyi ki varsınız. Şu anda insanların en büyük sıkıntısı yuva. Yuvaları yok. Onların derdine derman olmak için başlattığımız ‘Bir Kira Bir Yuva’ hareketi olağanüstü güzel bir kampanyayla büyüdü. Buna muhteşem bir destek sundular. Onlara minnettarım. İki gece üst üste verecekleri konserlerin biletleri ilk bir saat içinde bitti ve 2 milyon 400 bin lira civarında bir para birikti. Hafta başı depremzedelere yuva olmak için gidiyor” dedi.

Fazıl Say da Bir Kira Bir Yuva” kampanyasından etkilendiğini belirterek, Kampanyayı duydum, bir şeyler yapılacaksa böyle bir şey yapılabilir diye düşündüm. O dönem depremzedelere yardım etmek isteyen insanlar da nereye yardım edeceklerini bilemedi. Şaşkınlık yaşadı. Ben de Tunç Beye yazdım. Kendisi de olumlu yanıt verdi. Konser biletleri hemen satıldı. Tunç Bey deprem çalışmalarını, organizasyonunu en doğru şekilde yapıyor. Çok değerli buluyorum bu olayı. İzmir halkına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Salonu doldurdular” diye konuştu.

Biletleri hızla tükenen 6 Mart’taki konser için “https://birkirabiryuva.izmir.bel.tr/" adresinden 500 lira tutarında “katılımsız bilet" satın alma seçeneğiyle dayanışmaya katkıda bulunmak mümkün.

6 Şubat’taki depremlerin ardından evsiz kalanlar ile kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyenleri doğrudan bir araya getiren bir dayanışma kampanyası olan “Bir Kira Bir Yuva” kapsamında şu ana dek 413 milyon 775 bin 905 lira toplandı. 8 bin 855 kişi kampanyaya kira desteğinde bulunurken 3 bin 353 ev de depremzedelerin kullanımına sunuldu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG