Erişilebilirlik

Ferhat Göçer Washington Türk Festivali’nde Sahneye Çıktı


Ferhat Göçer Washington Türk Festivali’nde Sahneye Çıktı
Ferhat Göçer Washington Türk Festivali’nde Sahneye Çıktı

Her yıl Ekim ayının ilk Pazar günü Beyaz Saray'ın yakınındaki Özgürlük Meydanı’nda yapılan (Freedom Plaza) Washington Türk Festivali oldukça serin ve yağışlı bir havada gerçekleşti. 2 Ekim Pazar günkü 2011 Washington Türk Festivali’nde Türkiye’yle Amerika başkentleri “kardeş şehir” ilan edildi. Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk Festivaline Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le Washington Belediye Başkanı Vincent Gray ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da katıldı.

Festivali basın mensupları, milletvekilleri, Belediye Meclisi üyeleri dahil 120 kişilik bir heyet izledi. Ünlü pop sanatçısı Ferhat Göçer ve Ankara’dan gelen Folklor Müzik Gençlik Topluluğu da festivalde sahneye çıktı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen gösterileri ve konseri çok sayıda izleyen oldu.

ATA-DC’nin düzenlediği festivalin amacı Amerikalılar'a Türk kültürünü tanıtmak. Geçen yılki Türk Festivali, Washington City Paper tarafından yapılan ankette “Washington’un En İyi Festivali” seçilmişti.

Bu konudaki ayrıntıları ve Ferhat Göçer konserinden kısa görüntüleri Hülya Polat’ın Gökkuşağı adlı bloğunda bulabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG