Erişilebilirlik

Washington’la Ankara ‘Kardeş Şehir’ İlan Edildi


‘Kardeş Şehir’ protokolü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Vincent Gray tarafından imzalandı
‘Kardeş Şehir’ protokolü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Vincent Gray tarafından imzalandı

Amerika’yla Türkiye’nin başkentleri kardeş şehir ilan edildi. ‘Kardeş Şehir’ protokolü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Vincent Gray tarafından imzalandı.

Kardeş şehir anlaşmalarıyla şehirlerarası ilişkilerin geliştirilmesi; işbirliğinin arttırılması kültürel anlayışın genişletilmesi hedefleniyor.

Washington Belediye Binasında yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anlaşmayı tarihi olarak nitelendirdi ve “Dünyanın siyasi, ekonomik, kültürel ve bilimsel alanlarda en önde gelen ülkelerinden birisi olan Amerika’nın başkenti Washington’la protokolün imzalanmasından gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz,” dedi.

Washington Belediye Başkanı Vincent Gray de iki başkent arasında çok yakın ve çok özel bir ilişkinin ilk adımını oluşturulduğunu söyledi.

Washington’un ayrıca Brüksel, Seul, Pekin ve Bangkok gibi başkentlerle kardeş şehir anlaşması var.

Washington – Ankara Kardeş Şehir anlaşması Türkiye’yle Amerika arasındaki kardeş/dost şehir bağlantılarının 11’ncisi. Diğerleri şöyle: Antalya – Austin; Antalya – Muskegon; Bursa – Buffalo; Gemlik – Lauderhill; İstanbul – Houston; İzmir – Long Beach; İzmir – Tampa; Kocaeli – Maryland eyaleti; Merzifon – Pleasant Hill; Muğla – Ft. Lauderdale.

XS
SM
MD
LG