Erişilebilirlik

Fitch, Amerika'nın Kredi Notuna Dokunmadı


Fitch, Amerika'nın Kredi Notuna Dokunmadı
Fitch, Amerika'nın Kredi Notuna Dokunmadı

Fitch kredi derecelendirme kuruluşu Amerika’nın AAA olan kredi notunu değiştirmedi. Fitch’den yapılan açıklamada, Amerikan ekonomisinin esneklik ve çeşitliliğini sürdürdüğü, refah seviyesini koruduğu, bu yüzden de ülke ekonomisinin piyasalardaki şok hareketlere uyum sağlayabildiği belirtildi.

Fitch, sıralanan bu nedenlerden dolayı ülke kredisinin AAA düzeyinde tutulduğunu bildirildi.

S&P derecelendirme kuruluşu 5 Ağustos günü Amerika’nın AAA olan kredi notunu AA+’ya düşürmüş, bu da tüm küresel piyasalarda çalkantılara neden olmuştu.

Öte yandan Amerikan ekonomisiyle ilgili olarak açıklanan bazı veriler ülke ekonomisine dair olumlu bir tablo ortaya koydu.

Merkez Bankası’nın rakamlarına göre sanayi üretimi artış gösterdi. Temmuz ayındaki üretim rakamları son yedi ayın en iyi artışı olarak değerlendiriliyor. Bu iyileşme kısmen, Mart ayında Japonya’daki depremden olumsuz etkilenen oto sanayi tedarik zincirindeki toparlanmaya bağlanıyor.

Banka verilerine göre, üretim %0,9 oranında arttı. Bu oran Haziran ayında %0,4 civarındaydı. Ekonomistler de Temmuz ayı için sadece %0,5’lik bir artış öngörmüştü.

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar yeni ev inşaatlarının Temmuz ayında %1,5 oranında düştüğünü gösterdi. Eğer inşaat sektöründe bu eğilim yıl boyunca devam ederse, yalnızca 604 bin yeni ev inşa edilecek. Bu da sağlıklı bir emlak sektörünün çok aşağısında bir seviye olarak kabul ediliyor. Ancak bu düşüş, yine de beklenenden az.

Yeni ev inşaatlarındaki düşüşün beklenenden az olması ve endüstriyel üretimin ise tahmin edilenden iki kat fazla olması, Amerikan ekonomisinin yeni bir zorlu dönemece girdiği yolundaki kaygıları biraz olsun azalttı.

XS
SM
MD
LG