Erişilebilirlik

Florida’da Bir Lisede Silahlı Saldırı: 17 Ölü


ABD'nin Florida Eyaleti'nin güneyindeki Parkland'da bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Broward Şerifi, saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şerif Scott Israel, kurbanların 12'sinin okul binasında, ikisinin bina dışında, iki kişinin hastanede ve bir kişinin hastane yolunda hayatını yaşamını yitirdiğini söyledi.

Florida’da Bir Lisede Silahlı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Israel, yakalanan saldırganın 19 yaşındaki Nikolas Cruz olduğunu ve AR 15 tipi av tüfeği kullandığını belirtti. Cruz'ın disiplin cezası alarak okuldan atıldığı da verilen bilgiler arasında.

Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nde yaşanan saldırıda yaralananlar iki ayrı hastaneye kaldırıldı. 15 yaralının beşinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

17 kurbanın 12'sinin kimlikleri belirlendi; ancak açıklanmadı. Diğer beş kişinin saldırı sırasında kimliklerinin ya da telefonlarının üzerinde olmadığı öğrenildi.

Florida'da Lisede Silahlı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

​Okuldan kaçmayı başaran bazı öğrenciler, olayı tatbikat sandıklarını söyledi. Yerel basına konuşan öğrenciler, silah seslerinin başladığı sırada yangın alarmının çaldığını belirtti. Koridorlara koşan öğrencileri, öğretmenlerin sınıflarda ve sınıfların içindeki bazı bölmelere geri sokarak koruma altına aldı.

Saldırganı tanıyan bir öğrenci, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Cruz'un çok sayıda silahı olduğunu ve silahlara duyduğu ilgiyi çevresiyle paylaştığını öne sürdü.

Parkland kenti, Miami'nin 72 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Marjory Stoneman Douglas Lisesi, 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir lise.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG