Erişilebilirlik

Gençler Seçimin Kaderini Belirleyecek


Gençler Seçimin Kaderini Belirleyecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

70 yaşındaki Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın büyük bir genç seçmen kitlesinden bu kadar destek göreceğini kimse tahmin bile etmiyordu. Gençlerin 2008’de Barack Obama’nın yani Amerika’nın ilk siyah başkanının seçildiği günden buyana ilk kez seçime ilgisi bu kadar büyük.

Sanders kampanyasında çalışan Jake Stevens, senatörün konuşmasına hayran.

Ama Bernie Sanders artık aday değil ve ona destek verenler, istemedikleri iki aday arasında kaldıklarını söylüyor. Bunlardan biri olan Charles Napper, “İkisi de iyi bir çözüm değil, kötünün iyisini seçmemiz gerekecek” diye konuşuyor.

18-35 yaş grubundaki birçok seçmen için, 2016 seçimi önemli sonuçlar getirebilir. Siyaset bilimi profesörü Beatriz Cuartas, gençlerin bunun bilincinde olduğunu söylüyor.

“Trump ve Clinton’a baktığımızda, yapacağımız tercihin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İkisinin de birbirinden çok farklı mesajları var. Ve kimi seçersek onun mesajı hayatımızı etkileyecek” diyen genç seçmen Jesse, seçimin öneminin farkında.

Profesör Cuartas, Kasım seçimlerinde nüfusu 1946-1964 yılları arasında doğan ve ‘baby boomers’ denen orta yaşlılarla neredeyse aynı sayıya ulaşan 18-35 yaş grubundaki genç seçmenlerin kararda çok etkili olacağını söylüyor.

Beyaz Saray yarışı hızlanırken, gençlerin elinde önümüzdeki dört yıl ülkeyi kimin yöneteceğini seçmek için güzel bir fırsat var. Bu fırsatı da seçim sandığına gidip oy kullanarak değerlendirmekten başka çareleri yok.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG