Erişilebilirlik

George Santos'tan Meclis Komisyonlarından Ayrılma Kararı


Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi George Santos
Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi George Santos

New York’tan Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi George Santos, iki Kongre komisyonundaki görevlerinden geçici olarak ayrıldı. Santos'un kararı, hakkındaki etik tartışmalar ve dün Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile yaptığı görüşmenin ardından geldi.

Hem özgeçmişi hem de kampanya finansmanı ile kişisel kazancı hakkında yalan söylemekle suçlanan Santos istifa çağrıları ve hakkındaki çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya.

Santos, Temsilciler Meclisi'nde nispeten düşük profilli iki komisyon olan Küçük İşletmeler Komisyonu ile Bilim, Uzay ve Teknoloji Komisyonu'nda görev yapıyordu.

Cumhuriyetçi temsilci Tom Cole Santos'un kararının Cumhuriyetçi Parti grubu içinde olumlu karşılandığını belirterek "Bence bu yapılması uygun olan şeydi ve bunu yaptığı için onunla gurur duyuyorum" dedi.

McCarthy, Santos ile dün gece biraraya gelmiş, ancak görüşmenin ayrıntılarını paylaşmamıştı.

McCarthy, toplantının ardından Kongre'deki gazetecilere "Göreceksiniz" yanıtını vermişti.

Gün içinde bir açıklama yayınlayacağını bildiren Santos, istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorulduğundaysa "Hayır, düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Cumhuriyetçiler Santos'un kararının "gönüllü" olduğunu söyledi. Temsilciler Meclisi Küçük İşletmeler Komisyonu'nun başkanı Roger Williams ise Santos ile konuşmadığını ancak kararının kendisini şaşırttığını söyledi.

Williams, "Durumu kendisini rahat hissettiği şekilde çözülünceye kadar komisyonlardan uzaklaşmayı tercih etti" diye konuştu.

Demokratlar Santos'un yanısıra üç Demokrat Kongre üyesini komisyonlardaki görevlerinden uzaklaştırmaya çalışırken özgeçmişi hakkında yalan söyleyen Santos'u atayan McCarthy'yi de eleştirmişti.

Demokrat temsilci Adam Schiff, "İki yüzlülük sizi şaşkına çeviriyor. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı yolsuzluk yapan bir kişiyi, varlığının her yönüyle ilgili yalanlar uyduran George Santos'u komisyon görevlerine atıyor" diye konuştu.

McCarthy, Schiff ve Demokrat Eric Sawalwell'in Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’na yeniden atanmasını engellemişti. Bu iki ismin diğer komisyonlarda görev yapması ise engellenmedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG