Erişilebilirlik

Grammy Ödüllerinde Daft Punk Zaferi


56'ıncı Grammy Müzik Ödülleri'nde en çok ödül toplayan diğer sanatçılarsa 17 yaşındaki Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde ve Rap ikilisi Macklemore ve Ryan Lewis oldu

56’ıncı Grammy Müzik Ödülleri dün Los Angeles’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Fransız elektronik müzik ikilisi Daft Punk, yılın albümü ve yılın plağı dalları da dahil kazandığı dört ödülle bu yılki törene damgasını vurdu.

Robot maskeleriyle tanınan ikili, ‘Random Access Memories’ adlı albümleriyle yılın en iyi dans ve elektronik müzik albümü ödülünü de aldı. İkili ayrıca müzik yapımcıları Pharrell Williams ve Nile Rodgers’la birlikte gerçekleştirdikleri ‘Get Lucky’ adlı çalışmalarıyla yılın en iyi grup performansı ödülüne de layık görüldü.

17 yaşındaki Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde ise ‘Royals’ adlı çalışmasıyla yılın en iyi şarkısı ve yılın en iyi solo pop performansı ödülünün sahibi oldu.

Rap şarkıcıları Macklemore ve Ryan Lewis ise en iyi yeni sanatçı ve ‘The Heist’ adlı albümleriyle yılın en iyi rap albümü ödüllerini kucakladı. İkilinin Rhythm ve Blues sanatçıcı Wanz’la birlikte söyledikleri ‘Thrift Shop’ adlı şarkılarıysa en iyi rap performansı ödülünü aldı.

Grammy ödül töreni bu yıl 33 çiftin düğününe de sahne oldu. Macklemore’un ‘Same Love’ şarkısı eşliğinde evlenen çiftlerden bazıları eşcinseldi.

Beatles’ın yaşayan iki üyesi Paul McCartney ve Ringo Starr ise Beatles’ın Amerika’da gerçekleştirdiği ilk turun 50’inci yıldönümünü sahnede birlikte sergiledikleri performansla kutladı.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG