Erişilebilirlik

Gülşen’in Beraat Talebi Reddedildi


İSTANBUL - Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkındaki davanın bugünkü duruşmasında, beraat ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talepleri reddedildi.

İstanbul 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, Gülşen’in karakola imza verme zorunluluğunu kaldırırken, yurtdışı çıkış yasağının devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 21 Aralık’ta yapılacak.

Tutuksuz yargılanan Gülşen, duruşmadaki savunmasında, suçsuz olduğunu ve yargılama sonunda beraat edeceğine inandığını ifade ederek, “Bütün konu sahnede bir arkadaşımla şakalaşmamdan ibaret” dedi.

Gülşen’in Beraat Talebi Reddedildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

“Çocuğumun yanında olamıyorum”

Savunmasında, “Kadınlığım, anneliğim, bedenim, eşliğim ve giyim kuşamım nedeniyle sözlü olarak defalarca linç ve istismara uğradım ve hatta hedef gösterildim” diyen Gülşen, konserdeki şakalaşma videosunun dört ay sonra yayınlanmasının “manidar” olduğunu dile getirdi.

Gülşen savunmasında ayrıca, “Hayatta Gülşen olarak var olmamın cezalandırılması olarak görüyorum. Maddi kısmını tamamen geçtim, manevi olarak inanılmaz orantısız bedellere maruz bırakıldım. Beş günü Bakırköy cezaevinde, 15 gün evde olmak üzere toplam 20 gün hapis cezası aldım. Ama asıl tutsaklığım çocuğuma kavuşamamaktı. Çocuğum üç yıldır İspanya’da okuyor, anne-çocuk ilişkisini yaşayamıyorum, onun yanında olamıyorum. Çünkü beş yaşındaki çocuğum annesi varken annesiz, o benden mahrum ben de ondan mahrumum” şeklinde konuştu.

“Gülşen bu davada maddi ve manevi olarak çok yıprandı"

Gülşen’in avukatı Celal Ülgen de mahkeme önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yargının bağımsız olmadığını belirtti.

Ülgen, “En masum, en hak edilmiş bir yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebi reddedildi. Bunun örneği görülmüş değil. Tutuklama yok ama onun yerine yurtdışına çıkış yasağı var. Gülşen bu davada maddi ve manevi olarak çok yıprandı. O nedenle mümkün olduğunca sessiz kalmayı, yeni bir mağduriyete yol açmaması için bizden kaynaklanmaması için çaba gösteriyoruz. Ama buna karşın gördüğümüz muameleye bakın. 70-80 kişinin dinleneceği bir dava, küçücük nohut kadar bir oda, kimse savunma hakkını kullanamıyor. Ben bu yargıçlarla, bu mahkemelerle hak aranabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Gülşen’in Nisan ayında verdiği bir konserde, orkestra arkadaşına “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” sözlerinin yer aldığı bir video 24 Ağustos’ta Twitter’de dolaşıma sokulmuştu.

Videonun yayılmasının ardından Twitter’da "Gülşen tutuklansın" diye etiket açılmıştı. Gülşen hakkında soruşturma başlatılmış, aynı gün “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla tutuklama kararı verilmişti.

Bakırköy Cezaevi’nde dört gün kalan Gülşen, İstanbul 27’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 29 Ağustos’ta ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Daha sonra Gülşen’in ev hapsi kararına itiraz üzerine üst mahkemece ev hapsinin kaldırılmasına karar verilmişti.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG