Erişilebilirlik

Hindistan’da Yine Toplu Tecavüz Vakası


Hindistan’ın Batı Bengal eyaletindeki bir köyde genç bir kadına ihtiyar heyetinin onayıyla toplu tecavüz ettiği iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı

Yerel bir emniyet görevlisinin açıklamasına göre, Subalpur adlı köyde bir kadın, başka bir tarikattan bir adamla birlikte olduğu için para cezasına çarptırıldı. İhtiyar heyeti, ailesinin bu parayı ödemeye gücünün yetmediğini açıklayan kadına bunun üzerine toplu tecavüz edilmesi yönünde karar aldı.

Polis 23 yaşındaki mağdurun, kendisine saldıran 13 kişiyi teşhis ettiğini bildirdi. Tecavüz mağduru kadın, Birbhum ilçesinde hastaneye kaldırıldı. Associated Press haber ajansı genç kadın sağlık durumunun ciddi olduğunu bildiriyor.

Hindistan sık sık kadınlara yönelik tecavüz haberleriyle çalkalanıyor. Bir yıl önceki bir olayda, Yeni Delhi’de 23 yaşındaki bir kadın belediye otobüsündeki erkeklerin toplu tecavüzüne uğramış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Geçen ay birinci yıldönümünü tamamlayan olay, Hindistan’da geniş çaplı protesto gösterilerine neden oldu, ancak ülkedeki tecavüz olaylarında bir azalma olmuşa benzemiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG