Erişilebilirlik

Hindistan'da Yine Toplu Tecavüz


Pencap eyaletinde yüzleri örtülen altı toplu tecavüz sanığı
Pencap eyaletinde yüzleri örtülen altı toplu tecavüz sanığı
Hindistan’da polis, geçen ay tüm ülkeyi sarsan toplu tecavüz olayından sonra yine bir otobüste bir gençkadına tecavüz etmekle suçlanan altı kişiyi tutukladığını bildirdi.

Kuzey’deki Pencap eyaletindeki köyüne gitmekte olan 29 yaşındaki tecavüz kurbanı otobüsteki tek yolcu idi. Gençkadının açıklamasına göre otobüs şöförü aracı ıssız bir yere sürdü ve beş arkadaşı ile birlikte kendisine tecavüz ettikten sonra sabah köyüne bıraktı.
Polis altı zanlıyı Cumartesi günü kadının şikayet başvurusu üzerine tutukladığını ve zanlıların suçlarını itiraf ettiklerini açıkladı.

Öteyandan 16 Aralık’ta Hindistan’ı sarsan toplu tecavüz olayıyla ilgili altı sanığın mahkemesi devam ediyor. Sanıklar cinayet, tecavüz ve adam kaçırma suçlarından yargılanıyor. Yetkililer, sanıkların suçlu bulunması durumunda idam cezası isteyeceklerini bildirdi. Sanıklardan ikisi alacakları cezayı hafifletmek amacıyla mahkemede tanıklık yapma talebinde bulundu. Altıncı zanlı 18 yaşın altında olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanıyor.

Hindistan’da toplu tecavüz sanıklarını yargılamak için hızlı işleyen özel bir mahkeme kuruldu. Bu mahkeme, ‘Hindistan’ın tecavüz merkezi’ olarak tanımlanan Yeni Delhi’de kurulan beş hızlı mahkemeden biri. Mahkemelerin kurulma amacı, bazı davaların sonuçlanmasının yıllar sürdüğü Hindistan’da hantal yargı sistemini biryana iterek kadınlara karşı suç işleyenleri hızla cezalandırmak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG