Erişilebilirlik

Hollywood'da Oscar Heyecanı


Hollywood'da Oscar Heyecanı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

Bir müzikal drama olan “La La Land” filmi Amerikan Film Akademisi tarafından açıklanan aday listesinde 14 adaylıkla açık ara başı çekiyor. Miami’nin zorlu bir mahallesinde büyüyen bir siyahın hayat mücadelesini anlatan “Moonlight” ve bilim kurgu dalındaki “Arrival” filmleri de 8 dalda Oscar’a aday gösterildi.

Damien Chazelle imzalı “La La Land” müzikalinde sanatçı olmak hayaliyle Los Angeles kentine gelenlere ve şehre bir nevi saygı gösterisinde bulunuluyor.

Birçok kişi ‘bu bir müzikal ve fazla abartılıyor’ diye düşünse de film ciddi bir popülariteye sahip.

Chazelle’in ustaca kaleme alınmış hikayesi, göz alıcı çekimleri ve duygusal müzikleri bu popülariteyi hak ediyor.

Film en iyi film dalında en önemli adaylardan biri ayrıca başrol oyuncuları Ryan Gosling ve Emma Stone’a da en iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu dallarında adaylık getirdi.

Yönetmen Barry Jenkins’in filmi Moonlight da 8 dalda Oscar’a aday.

Film savunmasız bir şekilde zorlu bir çevrede yetişen ve kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışan bir çocuğun düşündürücü hikayesini anlatıyor.

Mahershala Ali filmde uyuşturucu sayesinde geçimini sağlayan bir toplulukta kendi ailesini geçindirmeye çalışan bir uyuşturucu satıcısını canlandırıyor. Bu rolüyle Ali birçok kişi tarafından en iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinin en güçlü adayı olarak gösteriliyor.

Aynı filmde uyuşturucu bağımlısı bir çocuğun annesini canlandıran Naomie Harris de en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi.

Moonlight ile 8 dalda Oscar’a aday gösterilen bir diğer film de Denis Villeneuse’nin bilimsel kurgu hikayesi Arrival.

Filmde uzaylıların gemisi dünyaya geldiğinde dil bilimi profesörü Louise Banks’ten uzaylıların dilinin çevirisini yapması ve dünyalılarla iletişim kurabilmelerine yardım etmesi isteniyor.

Manchester by the Sea ise 6 dalda aday gösterildi ama en iyi film dalının önde gelen güçlü adaylarından biri.

Yönetmen Kenneth Lonergan’s orijinal senaryosu olan film izleyicinin boğazını düğümleyen bir hikayeye sahip.

Lee Chandler rolünde Casey Affleck ağabeyinin ölümünden sonra yeğenine bakmak zorunda kalan Bostonlu bir temizlik görevlisini canladırıyor. Film, yeğenine bakamayacağını ve bunun için uygun olmadığını düşünen Chandler’in hayatını konu alıyor.

Bu filmdeki rolleriyle Casey Affleck ve Michelle Williams da Oscar’a aday gösterildi. Affleck en iyi erkek oyuncu, Williams ise en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday.

En iyi erkek oyuncu dalında Affleck’in rakiplerinden biri de Fences filmindeki rolü ile Denzel Washington. Oscar jürisi, sergilenen performans, sosyal ve politik meseleri de göz önünde bulundurarak karar verecek.

Bu yıl siyah Amerikalı oyuncular ve çevirdikleri filmlerin de aday olmasına rağmen geçtiğimiz senelerden kalan OskarlarÇokBeyaz tartışması da sürecek görünüyor. Siyah oyunculardan Viola Davis Fences’teki rolüyle Octavia Spencer da Hidden Figures filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterildi.

Ruth Negga da bir insan hakları savunucusu ve Richard Loving’in siyah eşi Mildred Loving’i canlandırmaktaki başarısıyla en iyi kadın oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi.

Bu dalda Negga’nın karşısındaki adaylar, Jackie filmindeki Jackie Kennedy rolü ile Natalie Portman, La La Land filmindeki rolüyle Emma Stone, Elle rolü ile Fransa doğumlu oyuncu Isabelle Huppert ve bu yıl aynı performansı ile Altın Küre kazanan Florence Foster Jenkins filmindeki rolü ile Meryl Streep.

İzleyiciler romantik bir aşk hikayesini mi, dokunaklı bir hayat hikayesini mi, bir bilim kurguyu mu yoksa bir ırkçılık hikayesini mi daha çok beğenecek göreceğiz.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG