Erişilebilirlik

Hollywood'da Kadınlar Yükselişte


Hollywood'da Kadınlar Yükselişte
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Oyuncu Gal Gadot’un başrolü üstlendiği ve Patty Jenkins’in yönettiği Wonder Woman, yarım milyar dolar gişe hasılatı yakalayarak kadın yönetmenler arasında gişe rekoru kırdı.

Jenkins’in çektiği Wonder Woman, Diana Themyscira’nın şimdiye kadar yapılmış en iyi tasviri. Çünkü film, Wonder Woman’un ütopik dünyasından ayrılıp İkinci Dünya Savaşı cephesine giderek kötüleri yenme yolcuğunu anlatırken, aksiyon serilerini harika bir hikaye ile birleştiriyor. Jenkins’in süper kahramanı güç ve erdemi birleştiriyor.

Dinamik ikili Gal Gadot ve Patty Jenkins, Hollywood stüdyolarının, büyük bütçeli yapımları kadınlara emanet edebileceğini kanıtlıyor.

Gadot ve Jenkins yalnız değiller. Yönetmen Sofia Copolla, “The Beguiled” filmiyle, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Cannes Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü aldı.

Coppala, filmin uyarlandığı kitabın hikayeyi aslında bir erkeğin gözünden anlattığını ama kendisinin konuyu kadın karakterlerin bakış açısıyla anlattığını belirtiyor.

Film şiirsel bir sinematografi ve güçlü bir kadın oyuncu kadrosu sunuyor. Başrollerdeki Nicole Kidman ve Kirsten Dunst Amerika İç Savaşı sırasında, zenginlerin gittiği bir yatılı kız okulunda görev yapan öğretmenleri canlandırıyor. Ancak düzenli hayatları, yakışıklı bir yaralı askerin okula sığınmasıyla bozuluyor. Kadınlar arasında anlaşmazlık ve kıskançlık baş gösteriyor.

Sofia Coppola, 71 yıldır Cannes’da en iyi yönetmen ödülünü kazanan ilk kadın. Coppola film yapımcılığı hanedanlığından geldiği için sektörde avantaj sahibi olduğu iddia edilse de, Sofia Coppola’nın yeteneği inkar edilemez.

2016 yılında, önemli sinema filmlerinin sadece yüzde 4'ünü kadınlar yönetse de, Wonder Woman’ın gişe zaferi ve “The Beguiled” filminin sanatsal başarısı, Hollywood kapılarını daha fazla kadına açacağa benziyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG