Erişilebilirlik

Honduras Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımayı Planlıyor


İsrail Başbakanı Netanyahu ve Honduras Devlet Başkanı Hernandez, Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Bolsonaro'nun yemin töreninde görüştü
İsrail Başbakanı Netanyahu ve Honduras Devlet Başkanı Hernandez, Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Bolsonaro'nun yemin töreninde görüştü

Latin Amerika ülkelerinden Honduras da Amerika’nın ardından Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımayı gündemine aldı.

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlanda Hernandez, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brezilya’nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun yemin töreninde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada da, “Siyasi ilişkilerin güçlendirilmesi ve Honduras’ın gelişimi konusunda işbirliğine dair koordinasyon içerisinde olunması konusunda uzlaşı sağlandı” denildi.

Açıklamada ayrıca başkentlerde yeniden bir araya gelinmesi ve İsrail Büyükelçiği’nin Tegucigalpa’da açılması, Honduras Büyükelçiliği’nin de Kudüs’e taşınmasının hayata geçirilmesi konusunda da hem fikir olunduğuna dikkat çekildi.

Geçen yıl Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliği taşıma kararı almasının ardından bir başka Latin Amerika ülkesi Guatemala da bu yönde adım atacağını açıklamıştı.

Brezilya’nın yeni devlet başkanı da kampanyası sırasında bu yönde açıklamalar yapmış ancak detay vermemişti. Brezilya’nın büyükelçiliğini Kudüs’te açması şeklindeki bir karar özellikle ülkedeki et üreticilerini kaygılandırıyor. Brezilyalı et üreticileri Arap ülkelerine yılda 1milyar dolarlık et satışı yapıyor ve olası bir boykottan çekiniyorlar.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG