Erişilebilirlik

Humus'da 5 kişi Daha Öldürüldü


Humus'da 5 kişi Daha Öldürüldü
Humus'da 5 kişi Daha Öldürüldü

Suriyeli insan hakları grupları Humus kentinde hükümet yanlısı milislerin beş kişiyi öldürdüğünü, dokuz kişiyi de yaraladığını bildirdi.

Son şiddet olayları, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife El Tani’nin, Arap ülkelerini Suriye’ye asker göndermeye çağırmasından bir gün sonra meydana geldi.

Suriye’ye askeri müdahale çağrısı yapan ilk Arap lider olan El Tani, ölümlere son verilmesi için başka bir yol bulunmadığını söyledi.

Katar Emiri bu açıklamaları Amerikan CBS televizyonunun “60 Minutes” (60 dakika) programında yaptı.

Arap Birliği gözlem heyetin başkanı Sudan büyükelçisi Cafer Kuteyba Amerika’nın Sesi Şam muhabirine , asker gönderme önerisini birliğin Çumartesi günü yapacağı toplantıda gündeme getireceğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da, Pazar günü Suriye Devlet Başkanı Beşar el-Esad’a kendi halkını öldürmeye son vermesi çağrısında bulundu.

Arap dünyasında demokrasi konulu konferansın açış konuşmasını yapan Ban” Baskı bir çıkmaz sokaktır”şeklinde konuştu.

BM Genel Sekreteri Beyrut’taki konferansta Arap ülkelerindeki devrimlerin, halkların artık tek adam yönetimlerinden memnun olmadıklarını gösterdiğini söyledi.

Öteyandan Suriye resmi haber ajansı Esad’ın 10 aydır süren ayaklanma sırasında işlenen suçlar için genel af ilan ettiğini bildirdi. Haberde ayrıntılı bilgi verilmedi.

Birleşmiş Milletler 9 aydır süren ayaklanmada 5,000’den fazla kişinin öldüğünü tahmin ediyor. Beşar Esat rejimi ise dış mihraklı teröristlerle savaştığını ve ölenlerin en az ve 2,000'inin asker ve polis olduğunu ileri sürüyor.

XS
SM
MD
LG