Erişilebilirlik

İdlib'de Çatışmalar Şiddetlenirken Bölgeden Kaçış Sürüyor


Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Perşembe gecesi İdlib’in kuzeybatısında rejim güçleriyle, El Kaide bağlantılı gruplar arasındaki çatışmalarda, her iki taraftan toplam 60’tan fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Çatışmada rejim güçlerinden 23 askerin öldüğü ifade edildi. Çatışmalar sırasında Rus hava kuvvetlerine ait uçakların, bölgeyi bombardıman altında tuttuğu belirtiliyor. Çatışmaların özellikle Maaret El-Numan adlı bölgede yoğunlaştığı haberleri geliyor.

Bölgedeki Fransız haber ajansı AFP’nin muhabiri de operasyonun başlamasıyla birlikte çok sayıda kişinin bölgeyi terk ettiğini söylüyor. El Kaide’nin uzantıları tarafından bazı bölgeleri kontrol altında tutulan İdlib’de, yaklaşık 3 milyon kişi yaşıyor.

Şam yönetimi, İdlib’i tamamen kontrol altına almak niyetinde olduğunu sık sık dile getirirken bölgeye yönelik operasyonları da yoğunlaştırıyor.

Rejim güçlerinin Nisan ayında bölgede yaptığı operasyonlarda da bin kadar sivil hayatını kaybetmiş, 400 binden fazla kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Ağustos ayında Moskova ateşkes ilan edildiğini duyurmasına rağmen bölgede bombardımanlar devam ediyor.

Salı günü de Birleşmiş Milletler bölgede 23 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan topçu atışlarını ve hava saldırılarını kınadığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dün yaptığı açıklamada, İdlib’den Türkiye’ye doğru 50 bin kişinin daha göç etmekte olduğunu söylemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG