Erişilebilirlik

İklim Konferansı Polonya’da Başladı


Dünya genelinden delegeler iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ilerle sağlamak için Polonya’nın Katowice kentinde biraraya geldi.

14 Aralık’a kadar sürecek olan Birleşmiş Milletler’in organize ettiği uluslararası konferansa yaklaşık 200 ülkeden temsilciler katılıyor.

Haftanın ilk gününde konferansa bazı ülkelerden bakanlar ve devlet başkanları da katılacak. Ev sahibi Polonya sera gazı emisyonlarının azaltılması için kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan kömür üreticileri adına bir geçiş dönemi için ortak bir metin oluşturulmasına çalışacak.

Arjantin’de biraraya gelen 19 büyük ekonominin liderlerinin 2015 Paris İklim Anlaşması’na destek vermesi zirveye olumlu etki yaptı. Arjantin’de Paris İklim Anlaşması’na destek vermeyen tek ülke ise Amerika oldu. Amerika Başkanı Donald Trump, ülkesini Paris İklim Anlşaması’ndan çekmişti.

“Dünya dönüm noktasında”

Bu arada iklim değişkliğiyle mücadele çabalarında ön safhalarda olan 4 önemli isim dünyanın dönüm noktasında olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler’in organize ettiği iklim konferanslarının 4 eski başkanı dünyanın dönüm noktasında olduğunu belirterek kararlı bir şekilde harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler iklim konferanslarının 4 eski başkanı bir bildiri yayınlayarak önümüzdeki iki yılda kararlı bir şekilde harekete geçmenin hayati önemde olduğunu belirtti.

Uzmanlar Paris İklim Anlaşması’ndaki hedeflere ulaşılması için emisyonlarda önemli kesintilerin olması gerektiğini belirtiyor.

2015’te imzalanan Paris İklim Anlaşması 2016’da 180’den fazla ülkenin kabul etmesiyle yürürlüğe girse de 2020’ye kadar eyleme geçmeyecek.

2020’den önce delegelerin ölçme, bildirme, kontrol etme ve nasıl finansman sağlanacağı konusunda ortak bir yol bulmaları gerekiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG