Erişilebilirlik

IMF Başkanı'ndan Enflasyon Uyarısı


IMF Başkanı'ndan Enflasyon Uyarısı
IMF Başkanı'ndan Enflasyon Uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı, 1997 ve 1998’deki Asya krizinde büyük dersler aldıklarını söyledi.

Dominique Strauss-Kahn, bu açıklamayı Asya turu kapsamında ziyaret ettiği Endonezya’da yaptı. IMF, Endonezya’ya yıllar önce koyduğu koşullar nedeniyle bu ülkede halen fazla destek bulmayan bir kurum. Yaklaşık 10 yıl önce IMF, Endonezya’yı kemer sıkma önlemleri almaya zorlamıştı.

Endonezya ziyareti öncesinde Singapur’da da konuşan Strauss-Kahn, Asya krizi sırasında, her ülkenin kendine özgü siyasi ve tarihi koşulları olduğunu tam da anlayamadıkları itirafında bulundu.

IMF Başkanı, uluslararası kurumun yanlışlarına rağmen Asya krizinde doğru adımlar da attığını söyledi ve bu krizden çok önemli dersler çıkardığını kaydetti.

Strauss-Kahn, Salı günkü konuşmasında, Asya bölgesinin şimdi de enflasyon tehdidiyle mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. IMF Başkanı, yabancı sermaye akışının bölgede fiyatları yukarı çektiğini bunun da sosyal patlamalara yol açabileceğini söyledi.

Strauss-Kahn, bölge merkez bankalarının, faiz oranlarını yükseltmesini övdü, oranların biraz daha yükseltilebileceğini vurguladı.

IMF lideri, sıcak para akışını bazı durumlarda kontrol altına tutmanın da doğru bir adım olduğuna işaret etti, ancak bunun uzun vadeli bir çözüm olamayacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG